• Toksport WRT wordt vertegenwoordigt door – de door Škoda Motorsport ondersteunde – Oliver Solberg uit Zweden met als doel een topresultaat te behalen in de eerste ronde van het FIA World Rally Championship.
  • Voormalig FIA European Rally Champion Chris Ingram uit het Verenigd Koninkrijk neemt plaats aan het stuur van een Škoda Fabia RS Rally2 gerund door The Racing Factory-team.
  • Drievoudig winnaar van het Spaanse Rally Superkampioenschap Pepe López (Škoda Fabia RS Rally2 van Mapo Motorsport) jaagt op een nieuw WRC2-podiumresultaat.

Toch besloot Oliver Solberg, in tegenstelling tot Ingram, de Rallye Monte-Carlo niet te nomineren als een van zijn WRC2-puntenscore-evenementen. In plaats daarvan gaat hij ‘all-in’ voor de overwinning in de zeer competitieve RC2-klasse.

Chris Ingram

“De Rallye Monte-Carlo is een van de meest onvoorspelbare evenementen. Ik wil genieten van deze klassieke rally en zo snel mogelijk rijden zonder enige druk. Ik zal mijn WRC2-campagne later beginnen, tijdens de tweede ronde, mijn thuisrally in Zweden”, legt de 22-jarige Zweed uit. Volgens de regelgeving kunnen piloten die voor dit kampioenschap zijn ingeschreven slechts punten scoren bij zeven van de dertien rally’s van het seizoen 2024. Welke is aan hun persoonlijke keuze.

Bron Škoda Motorsport