Na een één-twee te hebben behaald in de WRC2 tijdens de Rally van Monte-Carlo 2023, zullen de WRC2-fabrieksploegen van Citroën Racing, Yohan Rossel – Arnaud Dunand en Nikolay Gryazin – Konstantin Aleksandrov, vastbesloten zijn om dit wapenfeit dit jaar te herhalen in de C3 Rally2 en maken de perfecte start van hun WRC2-campagne.

De C3 Rally2’s van het DG Sport-team zullen voor het seizoen 2024 een nieuwe kleurstelling krijgen, die de nieuwe visuele identiteit van het merk en zijn race-erfgoed laat zien.

Later in het seizoen komt er een nieuwe toevoeging aan de #C3Rally2Family, waarbij Marco Bulacia en Diego Vallejo als derde fabrieksploeg de WRC2 vervoegen, terwijl Mads Østberg en Yoann Bonato de kwaliteiten van de C3 Rally2 in het ERC zullen demonstreren.

De #C3Rally2Family zal eveneens belangrijke vertegenwoordigers hebben in het FIA NACAM-kampioenschap (Noord- en Centraal-Amerika), evenals in de nationale kampioenschappen in Frankrijk, Italië, Spanje en Ierland.

Met respectievelijk zes en vier eerdere optredens zijn Yohan Rossel – Arnaud Dunand en Nikolay Gryazin – Aleksandrov Konstantin zich maar al te bewust van de noodzaak om dit evenement met groot respect te behandelen. Ze hebben door de jaren heen geleerd hoe ze met de wisselende gripniveaus moeten omgaan en hoe ze op het juiste moment de juiste bandenkeuzes kunnen maken, waardoor ze vorig jaar deze keer als eerste en tweede in de WRC2-klasse konden eindigen. Het spreekt dan ook bijna voor zich dat ze dit jaar opnieuw tot de koplopers in de C3 Rally2 willen behoren. Beide teams hebben zich goed voorbereid op de rally en zijn erin geslaagd een één-tweetje te behalen (Gryazin vóór Rossel) tijdens de Rallye Hivernal du Dévoluy, die onder vergelijkbare omstandigheden werd verreden.

De ERC, die van start gaat tijdens de Rally van Hongarije (12-14 april), zal ook aanzienlijke aantallen #C3Rally2Family-deelnemers zien, waaronder Mads Østberg (derde in het kampioenschap van 2023) en Yoann Bonato, beiden toegewijde piloten van de C3 Rally2 voor nu een aantal seizoenen. Bonato, nog steeds samen met bijrijder Benjamin Boulloud, zal ook deelnemen aan het Franse kampioenschap, waar hij een contingent C3 Rally2’s zal leiden, waaronder Léo Rossel – de broer van Yohan – winnaar van de Stellantis Motorsport Rally Cup 2022 en derde in de Frans rallykampioenschap 2023, samen met bijrijder Guillaume Mercoiret. Léo’s opvolger in het winnen van de beroemde promotieformule van de Stellantis-groep, Anthony Fotia, zal – naast bijrijder William Hanocq – ook deelnemen met een C3 Rally2 geprepareerd door PH Sport, net als Rossel.

Andrea Crugnola – Pietro Ometto, de verdedigende Italiaanse rallykampioenen in de C3 Rally2, zullen proberen, naast een eenmalig optreden in het ERC tijdens de Rallye de Rome (26-28 juli), er een hattrick van te maken voor de nationale rallytitel. Een prestatie die Ricardo Cordero en Marco Hernandez al hebben behaald in het FIA NACAM-kampioenschap, aangezien het tweetal dit jaar hoopt een vierde titel veilig te stellen. Diego Ruiloba en Luis Angel Vela, winnaars van de Junior-titel in het Spaanse Superkampioenschap in een C3 Rally2, zullen ernaar streven om zich te blijven verbeteren. Ten slotte zal de C3 Rally Trophy Ireland de drie beste lokale #C3Rally2Family-crews in staat stellen om tijdens elke race maar liefst 9.500 euro aan prijzengeld te delen. De actie begint tijdens de Galway International Rally op 3 en 4 februari! Zo is Citroën op rally-gebied nog steeds wereldwijd verspreid bezig. Ook in het Belgian Rally Championship gaan we trouwens een hele resem Citroën C3-en aan het werk zien ….

Info: Citroën Racing / Stellantis Communications