De “derde” rijder naast Thierry Neuville en Ott Tänak bij Hyundai Motorsport is een ander bekend gezicht namelijk Andreas Mikkelsen. De regerend WRC2-kampioen maakt zijn comeback in WRC met bijrijder Torstein Eriksen en zal mikken op een goed debuut aan het stuur van de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid, zoals zijn WRC2-overwinning tijdens de Monte-Carlo Rally in 2022.

Mikkelsen: “Het is heel spannend om vanuit WRC2 terug te keren naar de koningsklasse van de rallysport, en het is echt geweldig om terug te zijn bij Hyundai Motorsport. Een compleet nieuwe auto en regelgeving creëren een andere omgeving voor mij, maar ik ben klaar voor de uitdaging. Ik ben erg opgewonden om dit jaar in Monte Carlo te starten – het is een spannende rally waarbij veel factoren een rol spelen. Bandenkeuze en strategie spelen een grote rol bij het winnen, wat betekent dat het mogelijk is om een goed resultaat te behalen. Ik wil de rally in de best mogelijke positie eindigen en na een overwinning hier in WRC2 in 2022 ben ik vastbesloten om tot de allerlaatste etappe aan te vallen om zoveel mogelijk punten te verzamelen.”

Bij iedere WRC Rally zal Hyundai Motorsport een Media Guide ter beschikking stellen. Je vindt deze hieronder

Bron en foto’s Hyundai Motorsport