Elfyn Evans sloot 2023 af met een overwinning en wil het seizoen 2024 graag op dezelfde manier starten op een terrein waar de in Cardiff geboren piloot altijd wisselvallig presteerde.

Een beetje zoals voor Thierry Neuville is het het seizoen of nooit voor Elfyn Evans, die zich dit seizoen als leider van Toyota vestigt en dus een goed resultaat in delicate omstandigheden wil scoren.

Elfyn Evans: “Het is altijd spannend om een nieuw seizoen te beginnen, vooral met de Monte-Carlo Rally. Het seizoen 2023 was voor ons een grote vooruitgang en het liet zien dat we de goede kant op gingen. Natuurlijk willen we in 2024 nog meer, maar het zal niet eenvoudig zijn om dat te verwezenlijken. We weten dat de concurrentie zoals gewoonlijk zwaar zal zijn, dus als team werken we er altijd aan om voortdurend te verbeteren en zijn we klaar om dit seizoen ons best te doen. Nu de Monte-Carlo Rally dit jaar weer naar het noorden trekt, is de kans veel groter dat we winterse omstandigheden hebben in de rally. We hadden een aantal lastige omstandigheden tijdens onze pre-eventtest, die goede informatie opleverden, maar deze rally gaat over het aanpassen aan de omstandigheden waarmee we volgend weekend te maken krijgen.”

Bron en foto’s Toyota Gazoo WRT