Het Kroon-Oil Belgian Rally Championship is al jaren een sterk bezet kampioenschap. Dat heeft in grote mate te maken met de uitstekende promotie en de gegarandeerde media-return, zowel op televisie, zelfs wereldwijd, als op sociale media. De media-planning voor 2024 oogt opnieuw indrukwekkend.

VRT1 (Sporza) en RTBF

Een grote troef van het Belgisch rallykampioenschap is de TV-productie gerealiseerd door de BRC Promotor die zowel nationaal als internationaal uitgezonden wordt. VRT1 zal in 2024 een samenvatting van 15 tot 20 minuten van alle wedstrijden, zowel D1 als D2, op zondagnamiddag tijdens het rallyweekend op televisie brengen. Op zondagavond volgen occasioneel nog items in Sportweekend.

RTBF zendt de officiële samenvatting van 26 minuten uit via Auvio. Er zal op zondagavond meer aandacht voor het kampioenschap zijn in 100% Sport op Tipik en er wordt nog gewerkt aan een nieuw project om de rallysport nog uitgebreider in de kijker te zetten. Daarover binnenkort hopelijk meer.

Sport 10 (Proximus+Telenet+TV Vlaanderen) zendt elke zondag na een wedstrijd om 20h de reportage van 26 minuten uit. Regionale zenders hebben trouwens ook veel aandacht voor het BRC. Zij krijgen de beelden van de BRC Promotor gratis ter beschikking om hun programma’s te maken. 

Ook in Nederland is het Kroon-Oil BRC prima te volgen via Ziggo Sport Racing. Deze zender zendt van elke wedstrijd de officiële samenvatting van 26 minuten uit. Daarnaast worden de samenvattingen wereldwijd in meer dan 100 landen op televisie uitgezonden, onder andere op Motorvision (+100 landen), Fox Sports Racing (Canada + Caraïben), beIN Sports (Midden-Oosten), PX Sports (Latijns Amerika), Eclips TV (België) en op het grootste autosportplatform ter wereld, motorsport.tv.

Sociale Media en Live Shows

Dat is nog niet alles, want via de website en de sociale mediakanalen van het Kroon-Oil BRC wordt uitgebreid bericht over alle wedstrijden, zowel vooraf, tijdens als na elke evenement, waarbij een groep getalenteerde fotografen zorgen voor prachtige actiebeelden om de verhalen te illustreren en die ook ter beschikking worden gesteld van de media. De website is ook de hotspot voor alle bijkomende informatie, zoals de tussenstanden in de verschillende kampioenschappen en klassen.

Via korte clips voor, maar vooral tijdens de wedstrijden, worden highlights getoond op sociale media. En dan zijn er natuurlijk nog de gekende BRC Live Shows, waarbij de BRC Promotor de wedstrijden van D1 live op de Facebookpagina van het Kroon-Oil BRC brengt met live actiebeelden, droneshots, interviews en analyses. Je voelt de spanning en emoties thuis in de huiskamer of op je smartphone, waar dan ook, natuurlijk bij voorkeur langs de proeven.

Kortom, ook in 2024 moet je niets missen van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship!

BRC Media Return 2024

Info BRC Media