Citroën Racing onthult een opwindende nieuwe kleurstelling voor de C3 Rally2, terwijl deze zich voorbereidt op meer succes over de hele wereld in 2024.

Het ontwerp benadrukt de nieuwe merkidentiteit van Citroën die voor het eerst werd onthuld in 2022. De C3 Rally2 toont nu trots het ovale logo op de zijkanten en het dak, en de ontwerpers hebben ook gespeeld met de strakke lijnen van de beroemde twee punthaken om ze te laten opvallen uit hun frame. Daardoor krijgt de auto een dynamische uitstraling, ongeacht vanuit welke hoek hij wordt bekeken. De rode kleurstelling bevestigt ondertussen het sportieve DNA van Citroën Racing en zijn roemruchte geschiedenis in de rallysport.

Deze kleurstelling is het werk van het designteam van Citroën, in nauwe samenwerking met Citroën Racing, om de nieuwe identiteit van het merk te benadrukken met een dynamische en indrukwekkende grafische vormgeving die ruimte laat aan alle #C3Rally2Family-leden om hun persoonlijkheid uit te drukken. Het tweekleurige ontwerp zal zijn debuut maken tijdens de Rally van Monte-Carlo in januari (vanaf 25-28 januari) op ​​de officiële Citroën Racing-auto’s, bemand door Yohan Rossel/Arnaud Dunand en Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov.

Het ovale logo speelt een centrale rol, vooral op het dak, waar de punthaken naar voren wijzen en de C3 Rally2 richting prestaties en snelheid stuwen. Grotere versies reiken van de zijruiten tot aan de achterwielen om de merkidentiteit van Citroën weer te geven. Twee dicht bij elkaar geplaatste witte strepen die de punthaken symboliseren, worden ook aan alle vier de zijden herhaald. Aan de voorkant worden ze horizontaal aan de onderkant van de auto geplaatst, alsof ze deze visueel in de grond drukken. Aan de zijkanten bevinden ze zich op een bekendere diagonaal en komen samen aan de achterkant van het dak.

Deze signalen helpen het contrasterende tweekleurige effect verder te accentueren, waardoor de rode voorkant van de auto wordt gescheiden van de zwarte achterkant. Aan de achterkant zorgen nog twee schuine strepen ervoor dat de C3 Rally2 zelfs van afstand opvalt.

Het gebruik van de kleur André Red (vernoemd naar bedrijfsoprichter André Citroën) is een verwijzing naar de geschiedenis van het merk in het World Rally Championship. Tegenwoordig loopt de C3 Rally2 voorop in de zeer competitieve Rally2-categorie, met talloze kampioenstitels en rallyoverwinningen over de hele wereld in 2023. Met deze nieuwe kleurstelling blijven de technische teams van Citroën Racing de C3 Rally2 moderniseren en de prestaties voortdurend verbeteren. zet zijn legendarische geschiedenis voort. Zie dit ontwerp schitteren tijdens rally’s over de hele wereld.

Info en foto’s Stellantis Motorsport / Citroën Racing