Maak je droom waar in de Ardeca Ypres Rally !

Full Ypres Experience in Divisie 1 of Budget Friendly in Divisie 2

Voor veel rallyrijders is het een stoute jongensdroom om ooit eens aan de start te staan van de Ypres Rally, de topwedstrijd waar ze, vaak van kindsbeen af, al jaren de toppers aan het werk hebben gezien. Zelfs de absolute wereldtop kwam twee keer in actie op de baantjes van de Ypres Rally, toen de wedstrijd als enige Belgische rally ooit meetelde voor het FIA World Rally Championship. Je kan de Ardeca Ypres Rally ondertussen ook “spelen” in de officiële game van het Wereldkampioenschap Rally… of je kan dit jaar je droom echt realiseren door zelf aan de start te staan van de Ardeca Ypres Rally op 21 en 22 juni. 

De Ardeca Ypres Rally staat dit jaar immers op de kalender van het Belgisch rallykampioenschap Divisie 1, maar daarnaast is er nog een tweede, budgetvriendelijke wedstrijd die mee zal tellen voor Divisie 2. De Divisie 2-wedstrijd wordt enkel op zaterdag gereden en daarvoor zal het inschrijvingsgeld heel redelijk zijn, zodat iedereen zijn droom om eens in Ieper te rijden waar kan maken. 

18 proeven en 225 km in Divisie 1

De Divisie 1-wedstrijd, laten we zeggen de “full Ypres Experience” of de “grote” Ardeca Ypres Rally, begint donderdagavond al met de traditionele shakedown in Nieuwkerke. De wedstrijd gaat vrijdagnamiddag van start met twee lussen van 4 proeven, meer bepaald Reninge, Vleteren, Westouter en Mesen/Wijtschate, samen goed voor 90 km tegen de chrono op vrijdagavond. Op zaterdag 22 juni werken de deelnemers nog 10 klassementsproeven af. De proeven van de Kemmelberg en Dikkebus worden drie keer verreden, terwijl Watou en Zillebeke elk twee keer aan de beurt komen. Het zaterdaggedeelte van de Divisie 1-wedstrijd telt 134 wedstrijdkilometers, wat het totaal op 225 km brengt. 
Noteer dat alle wagens die toegelaten zijn in het Belgian Rally Championship ook toegelaten zijn tot de Divisie 1-wedstrijd. Het is zelfs mogelijk om aan de start te komen met een eendagslicentie, die amper 115 euro (niet voor RC1, RC2 en RGT) zal kosten.

8 proeven en 110 km op zaterdag in Divisie 2

De Divisie 2-wedstrijd (niet voor RC2 en RGT) gaat pas op zaterdag 22 juni van start en alle klassementsproeven worden op zaterdag twee keer gereden: Kemmelberg, Dikkebus, Watou en Zillebeke, zodat het totaal van deze wedstrijd op 110 wedstrijdkilometers komt. 

Om de lancering van het Divisie 2-kampioenschap te steunen, zal het inschrijvingsgeld voor de deelnemers die aan de Monteberg Rally op zondag 5 mei 2024 hebben deelgenomen exact hetzelfde bedrag zijn als voor de Monteberg Rally.  Zo kan werkelijk iedereen, ook deelnemers met kleinere wagens, zijn droom waarmaken om deel te nemen aan de Ypres Rally. RACB Sport heeft voor de gelegenheid ook de prijzen van de licenties aangepast voor 2024. Een daglicentie wordt nu aangeboden voor 90 euro (niet voor RC1, RC2 en RGT).

Kortom, dit seizoen krijg je een buitenkans om de proeven van de Ardeca Ypres Rally op je palmares te zetten op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni ! En vergeet je niet voor te bereiden in de Monteberg Rally op zondag 5 mei…

Ardeca Ypres Rally 2023

Info VZW SuperStage