Naast de prijzenpot aan gratis Michelin-banden die te verdelen zijn in elke wedstrijd van Divisie 1 en Divisie 2, zijn er ook aantrekkelijke premies te verdienen in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2024. Omdat vooral de deelnemers met een Rally2 een grote kans maken op de gratis banden, is het premiestelsel voorbehouden voor de andere klassen, zodat iedereen, ongeacht de klasse, mee kan strijden voor een mooie premie. 

De premie die verdiend wordt is een kortingsbon van 500 euro voor de inschrijving van een volgende BRC-wedstrijd, te gebruiken binnen de 6 maanden. 

In elke wedstrijd van Divisie 1 en Divisie 2 (niet de nevenwedstrijden van de Rally van Wallonië, de Ypres Rally en de Spa Rally), worden de winnaars van volgende klassen en/of klassementen beloond met een premie van 500 euro : 
– RC1
– RC3
– RC4
– RC5
– RGT
– NAT1
– NAT2
– NAT3
– Junior BRC RC4
– Junior BRC RC5
– Historic
– Lady Driver
– 2WD Trophy

Verder zijn er premies van 500 euro die verloot worden tussen alle andere piloten die de finish gehaald hebben. In een rally van Divisie 1 betreft het één premie die verloot wordt, in Divisie 2 worden twee premies van 500 euro verloot. In een D2 nevenwedstrijd (Rally van Wallonië, Ypres Rally en Spa Rally) is er enkel een premie van 500 euro voor de winnaar van de 2WD Trophy (aangezien de andere premies al verdeeld worden in de D1-wedstrijd). 

Deze premies zijn niet cumuleerbaar. Indien een piloot winnaar is in twee klassen, dan wordt er maar één kortingsbon uitgereikt. Indien er minder dan drie deelnemers in een klasse zijn, dan wordt er geen kortingsbon uitgereikt. 

Kortom, een uniek premiestelsel op alle niveaus om steun te bieden aan trouwe deelnemers van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. 

Bron BRC Media