Grégoire Munster wordt officieel piloot van M-Sport in het seizoen 2024. Munster zal volgend seizoen aan alle WRC-rally’s deelnemen aan boord van de Ford Puma Rally1. Co blijft uiteraard Louis Louka.

De geruchten zijn nu ook officieel bevestigd door het team. Na een schitterend jaar in WRC2 keert de Nordist Adrien Fourmaux dus ook terug in het WRC! Meer dan verdiend…

Gregoire Munster:
“Het rijden van bijna het volledige seizoen in de WRC2 in 2023 was een groot positief feit. Het is de eerste keer dat ik de kans kreeg om bijna alle WRC-evenementen te rijden en kilometers te maken op WRC2-niveau. De twee ritten in de Puma hebben mij enorm geholpen bij de voorbereiding op de Rally1-kans in 2024. Het werken binnen het M-Sport-team is ook ongelooflijk nuttig geweest. Je ziet het WRC2- en Rally1-team allemaal in dezelfde structuur, dus het was een goede voorbereiding op Rally1 om je vertrouwd en thuis te voelen!”

“Ik sta te popelen om in Monte Carlo te starten en het doel voor 2024 zal zijn om eerst een aantal goede resultaten te behalen en het tempo rally na rally op te voeren, te proberen geen fouten te maken en gewoon alle ervaring op te doen. We rijden tegen wereldkampioenen, dus het wordt een grote uitdaging, maar ik kijk er erg naar uit.”

Adrien Fourmaux: “Ik ben erg blij om in 2024 weer deel te nemen aan de Rally1. Het bereiken van deze prestatie was het belangrijkste doel van het seizoen 2023 en ik ben blij om volgend jaar voor een volledig seizoen in de Puma terug te keren. Ik ben M-Sport, Ford en Red Bull dankbaar dat ze het vertrouwen in mij hebben om mij nog een jaar op topniveau te geven en mij in staat te stellen mijn capaciteiten te laten zien. “Ik heb ervan genoten om deel uit te maken van de ontwikkeling van de Fiesta Rally2 in 2023, en ik denk dat dit mij zal helpen voor het komende seizoen met de Rally1-auto. Het zal voor iedereen een heel interessant seizoen worden, vooral met de nieuwe reglementen en het nieuwe puntensysteem. “We hebben een goed plan om hard te werken en de best mogelijke resultaten te leveren, om het team te ondersteunen en het terug te brengen naar waar het verdient te zijn. Ik ben er ook erg trots op dat ik de enige Franse piloot ben die het hele seizoen op het hoogste niveau van het WRC meedoet!”

Richard Millener, teambaas: “In 2024 zullen we een nieuwe en andere aanpak hanteren vergeleken met de afgelopen twaalf maanden. Het ontwikkelen en helpen van jong talent om zichzelf te bewijzen is een opwindende manier om een WRC-seizoen aan te pakken, en omdat een aantal van de beste piloten niet aan het volledige kampioenschap deelnemen, hebben we de kans om een aantal sterke en verrassende prestaties neer te zetten. We hebben nog steeds alle ingrediënten om resultaten te boeken en het team is gemotiveerd om over een paar weken opnieuw te beginnen met een vrijwel blanco papier over wat we kunnen bereiken. “Adrien, Alex, Gregoire en Louis zijn allemaal geweldige jongens met veel vastberadenheid en motivatie. Een jong team kan veel energie creëren en daar kunnen geweldige dingen uit voort komen, dus ik kan niet wachten om weer met ze allemaal samen te werken om te laten zien wat we kunnen bereiken.”

Bron: M-Sport Media