In alle auto’s die vanaf 2024 deelnemen aan FIA Regional Rally Championship-evenementen moet een tweede handmatige brandblusser worden meegenomen.

Nieuwe regelgeving zal toestaan ​​dat een van de blussers ter beschikking wordt gesteld voor het bestrijden van een brand buiten de auto van de deelnemer. Op voorwaarde dat de blusser zo snel mogelijk wordt vervangen, bij de volgende service of parc fermé, wordt de bemanning die de extra blusser levert niet bestraft.

FIA Regional Rally Category Manager Jérôme Roussel legde uit: “Door te eisen dat alle auto’s twee brandblussers aan boord hebben, kunnen we niet geconfronteerd worden met de situatie waarin een bemanning terughoudend is om hun brandblusser ter beschikking te stellen om een ​​andere bemanning te helpen of om te helpen bij een incident, zoals een bosbrand, omdat niemand gestraft zal worden voor het helpen. De regelgeving schrijft alleen voor dat de tweede brandblusser zo snel mogelijk moet worden vervangen.”

Info FIA Rally Departement.