Het FIA World Rally Championship zal dezelfde regel aannemen die is goedgekeurd voor de regionale rallykampioenschappen tijdens de World Motor Sport Council in oktober met betrekking tot boetes voor overtreding op/van de tijdkaart.

Dit betekent dat het niet laten markeren of ondertekenen van een prikkaart bij een controle, de niet vermelding van een tijd op een prikkaart of het niet tonen van een prikkaart bij een controle, niet langer zal leiden tot uitsluiting van een evenement, als bewezen is/wordt dat de bemanning correct een controle heeft doorstaan/gepasseerd.

Indien een overtreding wordt gemeld, kan de wedstrijdleider in uitzonderlijke omstandigheden een onderzoek instellen met behulp van hulpmiddelen zoals elektronische opnames (GPS) en officiële documentatie.

Als kan worden vastgesteld dat de betrokken ploeg de controle in kwestie correct heeft gepasseerd, wordt een straf van één minuut toegepast, in plaats van dat er vanuit wordt gegaan dat de deelnemer uit het evenement is, zoals momenteel het geval is.

Voor 2024 zullen tijdens de administratieve controleprocedure tijdkaarten worden afgegeven, die geldig zijn voor een heel WRC-evenement.

Info FIA Departement.