M-Sport Poland is verheugd de eerste Fiesta Rally3 Trophy aan te kondigen in samenwerking met Pirelli en Gulf Race Fuels.

De Fiesta Rally3 Trophy is bedoeld om getalenteerde piloten te ondersteunen die meedoen aan het FIA European Rally Championship (ERC). Onder leiding van WRC Promoter is het ERC een groeimarkt voor jonge piloten en daar wil M-Sport op inspelen.

Door ERC te combineren met het sterke prestatiepotentieel van de Ford Fiesta Rally3 Evo, ontstaat het perfecte lanceerplatform voor de Fiesta Rally3 Trophy.

M-Sport heeft een sterke en bewezen staat van dienst in het ondersteunen van trofeeën van één merk, een toewijding die ervoor heeft gezorgd dat rally-auto’s voor klanten van de Fiesta de nummer één keuze zijn geworden voor iedereen die geïnteresseerd is in competitie op alle niveaus van de sport. Deze geschiedenis is terug te voeren op de dagen van de Fiesta ST Trophy, die uiteindelijk de blauwdruk werd voor het FIA Junior WRC-kampioenschap, dat door M-Sport Polen werd gecoördineerd.

De winnaar van de Fiesta Rally3 Trophy krijgt een volledig gefinancierd arrive-and-drive-pakket voor de Central European Rally 2024, ronde 12 van het FIA World Rally Championship 2024.

De Fiesta Rally3 Trophy werkt samen met Gulf Race Fuels en zal uitsluitend gebruik maken van Gulf’s MSR EVO2-brandstof, die ter plaatse beschikbaar zal zijn bij elk Fiesta Rally3 Trophy-evenement tegen een gereduceerde prijs van € 2,00 per liter.

Naast het prijzenpakket voor de trofeewinnaars, zijn er bij de Fiesta Rally3 Trophy ook prijzen beschikbaar voor de drie beste finishers van elke ronde. waarbij de winnaar 300 liter Gulf MSR EVO2 mee naar huis neemt, terwijl degenen die als tweede en derde eindigen respectievelijk 150 en 50 liter ontvangen.

Fiesta Rally3 Trophy-partner Pirelli geeft alle deelnemers genereus 15% korting op evenementenbandenpakketten.

Bovendien maken de deelnemers voor elke ronde kans op een aantrekkelijk bandenprijzenpakket, waarbij de winnaar van elke rally twaalf banden wint, de nummer twee zes banden verdient en de derde twee banden krijgt. De banden die als prijs worden verstrekt, zijn geschikt voor gebruik tijdens de volgende ronde van het kampioenschap.

De inschrijvingsprijs voor de Fiesta Rally3 Trophy 2024 is vastgesteld op € 1.500,-, hetzelfde als het inschrijfgeld van de FIA ​​Junior ERC. Er wordt gestreden over vijf ronden, beginnend op de Rally van Hongarije (gravel), gevolgd door de Rally van Estland (gravel), de Rally di Roma Capitale (asfalt), de Barum Czech Rally Zlin (asfalt) en de trofee eindigt op de Rally Silezië in Polen (asfalt).

Om zoveel mogelijk talenten te kunnen bedienen, is de Fiesta Rally3 Trophy toegankelijk, bemanningen kunnen hun eigen Fiesta Rally3-auto’s, servicepersoneel en serviceopstellingen gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat teams en crews over de best beschikbare technische assistentie beschikken, zal M-Sport Poland alle evenementen bijwonen met een volledig gevulde vrachtwagen met reserveonderdelen en technici beschikbaar hebben om ondersteuning te bieden waar nodig.

Info en foto’s M-Sport Polen.