De inschrijvingen voor het 1ste Ardenne Rally Festival zijn geopend!

Sinds de aankondiging dat DG Sport op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 mei 2024 het eerste Ardenne Rally Festival in en rond Vresse-sur-Semois zal organiseren is er al druk over het evenement gepraat. Er zijn immers heel wat liefhebbers die staan te popelen van ongeduld om de bolides die stuk voor stuk rallygeschiedenis hebben geschreven in actie te zien. Het startveld van het 1ste Ardenne Rally Festival begint ook al vorm aan te nemen, want de inschrijvingen op de officiële website www.ardennerallyfestival.be zijn ondertussen geopend.“Heel wat deelnemers aan onze snelheidsrally’s waren vragende partij voor een evenement zonder enige vorm van competitie, een plek waar de passie en de gezellige sfeer tussen deelnemers en toeschouwers op de eerste plaats komen”, stelt Christian Jupsin in naam van DG Sport. “Daarom besloten we het Ardenne Rally Festival te organiseren, geïnspireerd door wat Richard Klein en de teams van Slowly Sideways in de Eifel op poten zetten. Het uitgangspunt wordt hetzelfde: het presenteren van auto’s die rallygeschiedenis hebben geschreven.”
 
Dat betekent dat een deelname aan het Ardenne Rally Festival in de eerste plaats bepaald wordt door de vraag of het voertuig in aanmerking komt voor het evenement. De belangrijkste criteria zijn de decoratie, die identiek moet zijn aan het origineel, en de mechanische onderdelen, die voor een link met het originele model moeten zorgen. Met andere woorden: de aanwezigheid van persoonlijke of hedendaagse sponsors is niet toegelaten, net zomin als het vervangen van een viercilindermotor door een V8…
De organisatoren zullen daarentegen mild zijn als het gaat om de veiligheidselementen, die identiek mogen zijn aan het origineel. Ze behouden zich ook het recht voor om wagens toe te laten die misschien niet helemaal aan de spirit van het evenement beantwoorden, maar wel grote interesse bij de toeschouwers kunnen wekken.

“Het aantal wagens wordt beperkt tot 150”, gaat Christian Jupsin verder. “De aanvragen worden in volgorde van indienen behandeld door een jury bestaande uit leden van Slowly Sideways Benelux. Alle kandidaten, of ze nu worden weerhouden of niet, worden op de hoogte gehouden van de status van hun aanvraag. De inschrijving wordt gevalideerd na ontvangst van de betaling.”

Dus waar wacht u nog op? DG Sport houdt de fans uiteraard op de hoogte van de evolutie van het startveld van het 1ste Ardenne Rally Festival, zodat ze met nog meer zin naar het evenement kunnen afzakken. Het aftellen is begonnen…


Info en inschrijving