Na een overgangsjaar met een Škoda schakelt Vincent Verschueren volgend jaar over naar Citroën. De Oost-Vlaming gaat met een nieuwe Citroën C3 Rally2 aan de slag in een eigen structuur die de ondersteuning krijgt van DG Sport.

Na het afscheid aan Godrive eind 2022 ging Vincent Verschueren afgelopen seizoen de strijd aan met een Škoda Fabia Rally2 van de eerste generatie. “Het was voor ons een beetje een overgangsjaar met een minder competitieve auto, misschien wel de oudste van het pak”, vertelt de Oost-Vlaming, die met onder meer een zevende zege in de 6 Uren van Kortrijk toch nog enkele mooie resultaten behaalde. “Intussen deed zich de kans voor om een wagen van de laatste generatie aan te schaffen. De keuze viel daarbij op een Citroën C3 Rally2.”

Voor Verschueren wordt het een terugkeer naar het merk waarmee hij in 2014 zijn eerste stappen in de R5-categorie zette. “De Citroën is een erg goede auto waarmee je overal voor de overwinning kunt gaan. Dat heeft de wagen intussen al genoeg bewezen. Een tijdje geleden kon ik kort al even met een C3 testen. De Citroën is een wagen die enorm veel feedback geeft. Ook het brede bereik van de motor viel me op.”

De gloednieuwe Citroën C3 Rally2 zal gerund worden in een nieuwe structuur waarin de sfeer van het vroegere Godrive nooit ver weg zal zijn. “Ik had deze stap niet kunnen zetten zonder de steun van Gaby Goudezeune, bij wie de rallymicrobe nog altijd hevig aanwezig is. We zijn nu een eigen structuur aan het opzetten waarbij ik opnieuw zal samenwerken met mijn vertrouwde mechaniekers. Daarnaast zal DG Sport ons de nodige ondersteuning geven“, aldus Vincent Verschueren.

Persbericht Vincent Verschueren.