• De populairste promotieformule in het BRC doet er een 4de seizoen bij
  • MY Racing, voor het 4de jaar op rij aangesteld als promotor
  • Vijf manches, aantrekkelijke premies en een rally in het wereldkampioenschap

Na een bijzonder geslaagd 3de seizoen van de Clio Trophy Belgium, gewonnen door Lander Depotter en Jasper Maelfait met hun Renault Clio Rally5, onthullen MY Racing en Alpine Racing, met de steun van Renault België Luxemburg, de plannen voor een 4de seizoen dat al even sterk bezet beloofd te worden! Al drie jaar maakt de promotieformule van de Franse constructeur het mooie weer in het Belgisch rallykampioenschap (BRC). Het blijkt de ideale competitie te zijn voor jonge Belgische rallytalenten die zich in de kijker willen rijden, maar ook voor gentlemen-drivers die op zoek zijn naar een competitieve en betaalbare formule.

“Met gemiddeld tien teams aan de start van elke manche, kunnen we stellen dat de Clio Trophy Belgium zich profileert als de meest aangewezen competitie voor jonge en minder jonge rijders die zich willen lanceren in het BRC. Bovendien bewijst onze Renault Clio Rally5 al drie seizoenen zijn competitiviteit en zijn betrouwbaarheid. Het is een echte rallywagen tegen een ultracompetitief tarief. Het was logisch om er een 4de seizoen bij te doen, zeker omdat promotieformules tot het DNA behoren van Alpine Racing,” benadrukt Karl Schuybroek, directeur Communicatie van Renault België Luxemburg.

In het wereldkampioenschap

Opnieuw staan er vijf wedstrijden op de kalender van de Clio Trophy Belgium. “Net zoals dit jaar, zullen we twee wedstrijden in Vlaanderen afwerken, twee in Wallonië en één in het Duitstalig gedeelte van het land. De manches zullen gespreid zijn over Divisie 1 en Divisie 2 van het BRC. Maar, het is nog te vroeg om daar meer details over bekend te maken. Samen met de promotor van het kampioenschap en Alpine Racing willen we de deelnemers een uitermate aantrekkelijke kalender aanbieden voor een erg redelijke kostprijs,” preciseert Sandrine Wanson, de coördinatrice van de Clio Trophy bij MY Racing.

De orkestleidster van de Trophy verduidelijkt: “Ik ben natuurlijk bijzonder enthousiast dat we aan een nieuw seizoen beginnen, zeker omdat we met Alpine Racing opnieuw een mooie prijzenpot aan premies kunnen aanbieden om de deelnemers te belonen. Dat is uitzonderlijk in een economische context die steeds moeilijker is. Als kers op de taart zal de winnaar van de editie 2024 als prijs een deelname aan de Rally van Monte-Carlo 2025 krijgen aan het stuur van een Renault Clio Rally3.”

Een unieke ervaring in een mythische wedstrijd. Perfect om zich te meten met de beste rallypiloten ter wereld!

In de komende weken mag u meer informatie verwachten over de editie 2024!

Info en foto’s Renault Media Belux