Laatste update 16.12.2023

 • De Franse gravel-kampioenen nog eens in beeld …
 • De eerste affiches voor rally’s in 2024 duiken op …
 • en de eerste teams presenteren zich al ….. vroeg
Marijan Griebel en Tobias Braun terug in de Porta Škoda Fabia RS Rally2.
 • Vorig weekend wonnen Nikolay Gryazin en Konstantin Aleksandrov – voor het eerst in de Citroën C3 Rally2 van DG Sport – vrij gemakkelijk de 8ste Rallye National Hivernal de Dévoluy 2023 ( coverfoto ) voor teamgenoot Yohan Rossel die op zaterdag een paar nieuwe zaken wilde uitproberen voor de komende Monte Carlo Rallye. Hij kwam enkel op zondag in de buurt van Gryazin. Onze landgenoot Armand Fumal die ook kwam voorbereiden voor de Monte werd 21ste algemeen en eerste RGT.
 • Het XT-team ofte Xavier Dekeyser en Nele Tassaert pakken volgend jaar uit met een Renault Clio Rally3. Een vierwielaangedreven wagen die we dit jaar graag en spectaculair aan het werk zagen in het BRC en de VAS.
 • In Nederland werden de KNAF-prijzen vorig weekend uitgedeeld. In België is het tijd voor de RACB-awards op donderdag 21 december …
 • Thierry Neuville werd 20ste in de verkiezing Sportman van het Jaar 2023.
 • Alejandro Cachón – de Spanjaard die dit jaar oa. aan het werk was in WRC2 met een C3 – “zou” in 2024 bij Teo Martín Motorsport één van de twee nieuwe Toyota Yaris Rally2’s besturen in het SCER én enkele WRC2-evenementen. De andere zal bestuurd worden door Jan Solans die zijn rentree maakt in WRC2! Dat maakte Jan Solans zelf bekend.
 • Uniek ESTLAT pass te koop tot 31/12 voor 99euro: 2 rally’s 1 Ticket
 • Oliver Solberg en Stéphane Lefebvre zouden teamgenoten worden in 2024? Beiden zouden ze de nieuwe Yaris Rally2 reeds vanaf de Monte Carlo Rally besturen via een satellietteam dat de steun krijgt van TOYOTA GAZOO Racing …. Het nieuws zou deze week officieel bevestigd worden. Monster Energy zou het team ook ondersteunen.
 • Motorsport Ierland werkt en hoopt op een WRC manche in 2025 …
 • Intussen heeft Ott Tänak de Hyundai al getest in de regio van Fontjoncouse (Frankrijk). Een regio die al veel teams ( vroeger ook VW Motorsport ) gebruikten vanwege de ruwe wegen ….
 • Vandaag (maandag 11 december) dan weer testte Pierre-Louis Loubet in het departement Drôme de Yaris Rally2, uitzonderlijk bijgestaan ​​door Benjamin Boulloud vaste bijrijder van Yoann Bonato. Dit verhoogt de speculaties dat de Corsicaan volgend jaar waarschijnlijk noodgedwongen kiest voor WRC2 en de nieuwe Yaris.
 • Gisteren ( dinsdag 12/12 dus ) mocht Nicolas Ciamin de Toyota Yaris Rally2 aan de tand voelen. Zo kregen toch al een hele resem piloten de gelegenheid om de nieuwe bolide te testen.
 • Lauri Joona begint zijn seizoen met de Monte Carlo Rallye en de vertrouwde Škoda Fabia RS Rally2.
 • Met het gerucht dat Škoda Motorsport misschien wel eens zelf als fabrieksteam zou terugkeren als WRC2-team en zodoende TokSport geen Škoda steun meer zal/zou krijgen komt nu ook het bericht dat TokSport misschien wel als satellietteam zou kunnen fungeren voor ….. Toyota Gazoo en de nieuwe Toyota Yaris Rally2. Het kan snel verkeren ( ook in de rallywereld ) …. zei Bredero.
 • Vorige week werden er nieuwe sportieve regels gepubliceerd ( klik hier voor een korte samenvatting ) maar er werden ook technische regels gepubliceerd. Het technisch reglement voor Rally1-auto’s 2024 (artikel 262 van bijlage J) introduceerde een aantal belangrijke wijzigingen aan de auto’s. En sommige daarvan hebben impact op de aeroprestaties. Voor de techneuten ….
 • Heel wat wijzigingen staan op til voor de komende Rallye de Wallonie 2024 …. Meer info volgt later maar er zijn al wat nieuwtjes te lezen op de site van de Rallye de Wallonie.
 • De Finse Rally-kalender 2024:
  • 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
  • 1.-3.2. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
  • 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
  • 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
  • 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
  • 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
  • 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee
 • Het jonge Finse talent Toni Herranen zal volgend seizoen ook te zien zijn in dit rallykampioenschap. De inwoner van Jyväskylä, die in januari in militaire dienst gaat, wil het kampioenschap winnen in de SM2-klasse en de Flying Finn Future Star-titel behalen.
 • Toyota Gazoo Racing WRT goes Black in 2024!
 • Valentin Ascenzi en Quentin Vialatte zijn de winnaars van de Rallye Jeunes 2023. Ze wonnen een seizoen in de Stellantis Motorsport Rally Cup, onder de YACCO FFSA-kleuren in 2024.
 • Rally Sweden blijft tot en met 2027 in het WRC! De contracten werden recent ondertekend.
 • Daniel Elena – de voormalige co van Seb Loeb – zullen we vanaf 2024 weer terug zien op de “rally-velden” of toch het service-park. Daniel wordt coördinator van de Boliviaanse broers Marco en Bruno Bulacia.
 • Spanje zal goed vertegenwoordigd zijn in WRC2 want nu bevestigde ook 5-voudig Spaans kampioen Pepe López dat hij in WRC2 zal deelnemen in 2024. Hij zal via het MAPO-team van Xavi Pons rijden. Met welke auto wordt later bekend gemaakt.
 • Citroën Spanje bevestigt zijn continuïteit voor de volgende editie van het S-CER (Spaans Rallykampioenschap) met Diego Ruiloba / Ángel Vela, vijfde overall, met twee tweede plaatsen en twee derde plaatsen, en Spaanse junior superkampioenen voor hun eerste campagne aan boord van de Citroën C3 Rally2. Diego sloot het seizoen in schoonheid af door de 14de RallyShow Comunidad de Madrid – RACE te winnen dit weekend.

Interesse om te adverteren op deze site!!

Het kan vanaf 2024 ….


Meer info via jo@johu.be

( tot 31/12 met video-filmpje van uw bedrijf )