De laatste dagen gonst het van de geruchten in de rallywereld … Maw Silly season is on!

M-Sport

Zou aan de start staan met zeker 2 mogelijks drie Puma’s. Zekerheid zou Adrien Fourmaux zijn. Terwijl ook Emil Lindholm en onze Grégoire Munster worden genoemd. Het belang om Adrien Fourmaux te houden kan ook van belang zijn voor de Red Bull-euro’s of wordt er toch gezwicht voor de Monster-dollars en …. Oliver Solberg? Maar ook Mikkelsen kan wel wat Red Bull-euro’s meebrengen …

Geen Loubet meer idd. Die zou een klasse zakken naar WRC2 met ….. een Toyota Yaris Rally2. Al of niet in een satellietteam van Toyota Gazoo.

Puma M-Sport 2022

Toyota Gazoo Racing

Daar zien we dus geen wijzigingen in het A-team met de deeltijdsen Ogier en Rovanperä, de fulltimers Evans en Katsuta. Wie naast de Japanse beloften Hikaru Koguré en Yuki Yamamoto de andere 3 Yarissen Rally2 zal besturen in de Monte …. Pierre-Louis Loubet!? Sami Pajari lijkt me een grote waarschijnlijkheid te zijn. Die zou via Print Sport Racing aan de start staan vanaf de Monte Carlo Rallye. Ook Stéphane Lefebvre zou volgend jaar wel eens in een zelfde Toyota te bewonderen kunnen zijn … zelfs in België … Wat wel al zeker blijkt, is dat Toyota via (een) satelliet-team(s) zijn Yarissen zal aanbieden en niet als officieel Toyota Gazoo Team zal deelnemen in WRC2. De Yaris Rally2 is dus een wapen voor de klantenrallysport!

Hyundai Motorsport

Daar 3 zekerheden met Neuville, Tänak. Lappi die deeltijds zou rijden op eigen verzoek. Maar naast Tänak wordt ook hier terug een oude getrouwe genoemd … Andreas Mikkelsen. Ook Dani Sordo zou zijn laatste WRC-rally nog niet gereden hebben alhoewel hij ook al werd genoemd in een soort coachende functie. Wordt er dan een derde Hyundai gedeeld door drie piloten? Voorlopig? En wat met het Rally2-team als Lindholm effectief Hyundai al zou verlaten. Wie naast Zaldivar?

DG Sport

Verrassing of niet maar het viel ook al af te leiden uit de berichtgeving van DG Sport nav de Spa Rally maar DG Sport zou officieel Citroën vertegenwoordigen in WRC2. De piloten zouden niet verrassend Yohan Rossel maar wel opvallend Nikolay Gryazin zijn … Getuige hiervan al de deelname aan de Rallye Hivernal du Dévoluy, al jaren één van de beste voorbereidingen op de Monte Carlo Rally. Zoals u al kon lezen krijgt DG Sport ook veel armslag bij met de komst van AEC.

Škoda Motorsport

Jawel en niet TokSport zou officieel terugkeren in de WRC2. Maar met wie? Andreas Mikkelsen lijkt wel de eeuwige Škoda-rijder. Maar wie nog als TokSport de officiële steun zou verliezen van Škoda Motorsport?

Binnen 3 weken moeten we meer klaarheid hebben want dan sluiten de inschrijvingen voor de Monte al.