Laat ons het maar meteen toegeven: dit weekend in de Spa Rally was het allemaal voor Maxime Potty en Renaud Herman. Naast hun onbetwiste zege in de Citroën C3 Rally2 Cup Belux wist het duo ook de Belgische rallytitel te veroveren.

Drie Citroëns C3 Rally2 stonden dit weekend in het kader van de C3 Rally2 Cup Belux aan de start in de Spa Rally, en elk kreeg met een nogal verschillend wedstrijdverloop te maken. Vastbesloten om de pechduivel die hen al het hele seizoen verhinderde om hun snelheid om te zetten in resultaten deze keer te vlug af te zijn begonnen Cédric De Cecco en Jérôme Humblet op indrukwekkende wijze aan de wedstrijd… tot ze bij de eerste doortocht op Chevron een klein, doch atypisch foutje maakte. Het betekende echter het einde van hun wedstrijd. Ontgoocheling werd hun deel.

Voor Niels Reynvoet en Willem Verbeke werden de twee wedstrijddagen in extreem lastige omstandigheden – met op nogal wat plaatsen een zowat absoluut gebrek aan grip – een leerschool op ware grootte… en tegen een hoog tempo! “Ik mis op dit soort parcours eenvoudigweg nog wat ervaring, zeker in zo een extreme omstandigheden”, analyseerde Reynvoet aan de finish. “Het diende dan ook tot niets om te proberen het tempo van de leiders te volgen. We hebben er vooral op gelet geen zware fouten te maken, en ik kan je verzekeren dat we enorm veel geleerd hebben. Dit was met voorsprong de lastigste rally van het seizoen, en we zijn heel blij dat we aan de finish zijn geraakt…”

Dat betekent dat Maxime Potty en Renaud Herman in Spa alles wisten binnen te rijven. “Dit was een lang, doch mooi seizoen”, stelde een overgelukkige Maxime Potty aan de finish. “Dat ik op mijn 24ste verjaardag de nationale titel kan veroveren doet me enorm veel plezier, want dit is – na een eerste in het karten – mijn tweede Belgische titel. Ik ga er nu eerst volop van genieten, en normaal gezien werken we volgend jaar een nieuwe campagne in het Belgische kampioenschap af…”

De winnaar van de Citroën C3 Rally2 Cup is dus ook Belgisch rallykampioen! Is er een beter bewijs voor het hoge prestatieniveau van de Franse bolide?

In mijn video zie je de C3’s in actie en kan je genieten van de podiumceremonie …. Enjoy

Info DG Sport / PolePosition / CitroenRacing