We zijn er klaar voor! Zaterdag om acht uur ’s ochtends wordt de start van de Spa Rally 2023, grote finale van het Belgian Rally Championship, gegeven op de Place Royale in Spa. Een wedstrijd waar alle fans vol ongeduld hebben op gewacht, en waar Maxime Potty (Citroën) en Cédric Cherain (Hyundai) zullen uitmaken wie dit jaar Belgisch rallykampioen wordt. Ondertussen doen Stéphane Lefebvre (Citroën), Grégoire Munster (Ford), Cédric De Cecco (Citroën), Niels Reynvoet (Citroën) en alle anderen een gooi naar de zege of een uitstekend resultaat, om zo het seizoen op een positieve noot te beëindigen. Kortom, het spektakel op de chronoritten wordt niet te versmaden, terwijl het centrum van Spa de plek wordt waar alle rallyliefhebbers volop van deze laatste afspraak van het jaar zullen kunnen genieten…

Zoals eerder al werd aangekondigd is het Parc de Sept Heures de plek waar dit jaar het servicepark zal worden gehouden. Dat betekent dat de belangrijkste verkeersader van het kuuroord het hele weekend lang geopend zal blijven. Het podium en de centrale tent staan tegenover het Radisson Blu Palace Hotel en vormen de ideale plek om de teams te bewonderen voor ze op weg gaan naar de KP’s van Ster (3x), Wanne (3x), Trois-Ponts (2x) en Chevron (2x) op zaterdag, en Herve (2x), Renouprez (2x) en Theux (2x) op zondag. Een stevig programma met zestien chronoritten, met alle hoogtepunten uit de rallygeschiedenis van Spa, én bovendien de KP van Theux als scherprechter en Power Stage op zondag rond 15u30! Geven we nog mee dat de teams op zaterdag ook halt houden in Trois-Points (2x) voor een Regroup, en op zondag hetzelfde doen in Theux (2x). Een uitstekende gelegenheid om in gezellige omstandigheden heel dicht bij de rijders én hun bolides te komen…

De toeschouwers die hun toegang (e-tickets) in voorverkoop hebben aangeschaft kunnen die vanaf donderdag 23 november inwisselen tegen de officiële armbandjes, in één van de vier ophaalpunten: de tent op de Place Royale, het Goffin Station in Tiège, de gebouwen van SPA Racing in Stavelot en de VideOkay winkel in Herve. Voor zij die nog geen doorlaatbewijs hebben is het nog altijd mogelijk om er één te kopen op de officiële website www.sparally.com, tegen het vaste tarief van 35 euro voor de twee dagen plus de shakedown op vrijdag. Fans kunnen voor 10 euro ook een ticket kopen voor één chronorit, aan de toegangswegen van de klassementsproef zelf.

Bij iedere armband hoort een papieren programma in praktisch formaat, waarop ook een QR-code die toegang geeft tot het digitale luik, waar de drankstandjes en de spektakelpunten op staan aangeduid. Via de app Waze wordt het dus mogelijk om op de makkelijkste en meest efficiënte manier naar de plek van uw keuze te trekken, vanaf het moment dat de app rekening houdt met de wegen die door de rally afgesloten zijn en met de heersende verkeerssituatie.

Laatste tip: iedere gepassioneerde toeschouwer is voor alles een verantwoordelijke toeschouwer, die alle veiligheidsregels respecteert. De commissarissen en stewards van de Spa Rally zijn er niet om het publiek te pesten, maar om over de veiligheid van ieder te waken en er voor te zorgen dat de wedstrijd vlot verloopt. Dank dan ook om hun aanwijzingen strikt te volgen.

De uiteindelijke startlijst:

We wensen iedereen een mooie rally… en dat de beste moge winnen!

Info: Spa Rally / DG Sport / Foto WRC Red Bull Content Pool