Het zijn twee vaste waarden van de internationale autosportscène. DG Sport Compétition uit Theux kan buigen op een uitgebreid palmares en is één van de grootste rallyteams, dat op meerdere niveaus Citroëns C3 Rally2 laat rijden. AEC Racing Team uit Moeskroen is dan weer actief in de verkoop van luxe- en collectiewagens, is partner van Pierre-Louis Loubet in het wereldkampioenschap rally, verhuurt Mazda’s RX-7 Groep B in de historic racerij, is met zijn stichter Alexandre Leroy aanwezig in de Porsche Carrera Cup France, en ook actief in rallyraid – met de T3U (SSV) Apache – en in het karten. 

Volgend weekend, in het kader van de finale van het Belgian Rally Championship, de Spa Rally 2023, slaan DG Sport Compétition en AEC Racing Team de handen in elkaar en zetten samen een Citroën C3 Rally2 in voor Stéphane Lefebvre, voormalig Junior wereld- én Europees kampioen en Belgisch rallykampioen 2022, en Michel Di Lullo. 

“Met deze samenwerking rond Stéphane Lefebvre in Spa willen we de gemeenschappelijke projecten van DG Sport Compétition en AEC Racing Team in de verf zetten”, stelt Laurent Dujacquier, coördinator van het bedrijf uit Moeskroen. “Samen met de structuur van Alain Georges en Christian Jupsin hebben we heel wat projecten lopen, en één van onze doelen is duidelijk om in 2024 wagens in te zetten tijdens wedstrijden voor het WRC2. Binnenkort meer daarover. AEC Racing Team wil ook voor de promotie van de gemotoriseerde sporten zorgen, langs onze activiteiten op circuit en in rallyraid.”

Binnen de rangen van DG Sport Compétition is men uiteraard in de wolken met zo een partnership. “We willen onze krachten bundelen, om zo een vervolg te breien aan de successen die we al hebben gekend”, vervolgt Alain Georges voor DG Sport Compétition. “De expertise van onze structuur is door iedereen gekend, en naast de Spa Rally 2023 met Stéphane Lefebvre en de Citroën C3 Rally2 gaan we ook op andere sportieve vlakken met AEC Racing Team samenwerken.”

Binnenkort wordt een eerste sluier over het seizoen 2024 gelicht. En één ding is zeker: er zal tijdens de volgende maanden dikwijls over de samenwerking tussen DG en AEC worden gepraat…

Info: DG Sport