5 Rally2-teams aan de start van de Monte 2024!

Vanaf 2024 wil Toyota de lucratieve Rally2-markt opschudden. Er is grote belangstelling voor de klantenversie van de Yaris Rally2 en de eerste vijf auto’s moeten vóór het debuut in Monte Carlo worden gebouwd.

Begin november kreeg de nieuwe Toyota Yaris Rally2 goedkeuring van de FIA. Nadat de homologatie succesvol was afgerond, kon de bouw van de eerste voertuigen echt van start gaan.

“We ontvingen ongeveer 150 aanvragen”, zegt Toyota-teambaas Jari-Matti Latvala, verheugd over de grote belangstelling voor de nieuwe vierwielaangedreven Rally2-bolide, die in tegenstelling tot de concurrentie wordt aangedreven door een driecilinder turbo.

De eerste vijf auto’s moeten voor de Monte Carlo Rally worden geassembleerd en Latvala zwijgt nog over welke teams als eerste aangeleverd zullen worden. “Onze prioriteit is uiteraard het Wereldkampioenschap Rally, gevolgd door het Europees Kampioenschap en vervolgens de nationale kampioenschappen.”

De Rally2-markt wordt momenteel gedomineerd door Škoda. Als Latvala zijn zin krijgt, zullen deze omstandigheden snel veranderen. “Volgend jaar willen we vijftig voertuigen bouwen”, zegt Latvala, die een vooruitblik geeft op de verwachte verkoopcijfers van het klantensportmodel.

Info & Foto’s Toyota Gazoo Racing