Dertiende en laatste ronde van het World Rally Championship 2023, de Japan Rally vindt plaats van 16 tot en met 19 november 2023. Ook al werden de titels verdeeld tijdens de Central European Rally, dit laatste evenement zal niet zonder belangstelling zijn …

Met de terugkeer van Adrien Fourmaux in de M-Sport Puma Rally1, Sébastien Ogier die ook aanwezig zal zijn en een gevecht aangekondigd met de wereldkampioen Kalle Rovanperä die in stijl wil finishen. Ook Andreas Mikkelsen kan en wil nog eens de puntjes op de i zetten en bewijzen dat hij WRC-waardig is. En onze Grégoire Munster heeft zijn WRC2-winst van vorig jaar te verdedigen.

Een opmerkelijke deelnemer is de 42-jarige ex-F1 piloot Heikki Kovalainen met navigator Sae Kitagawa die hier deelnemen als regerend Japanse kampioenen.

Škoda Fabia RS Rally2 rijders Kajetan Kajetanowicz en Nikolay Gryazin vechten voor de WRC2 Challenger-titel. Bij de WRC2 Masters is er nog een kleine kans voor Armin en Ella Kremer maar Alexander Villanueva en José Murado (Škoda Fabia RS Rally2) hebben de beste papieren. Het is wel hun eerste asfalt-rally van het seizoen.

Timing ( let wel Brussel – 8u ):

Deelnemers:

Google Maps Rally Japan

Bandenkeuzes Pirelli:

Banden voor Japan Rally:

 • Rally1-auto’s kan tijdens de rally in totaal 28 banden gebruiken waaronder 4 voor de shakedown te kiezen uit:
  • 28 banden P Zero RA WRC HA
  • 18 voor de P Zero RA WRC SA
  • 12 voor de Cinturato RWB
 • WRC2 mag maximaal 26 banden per auto gebruiken, inclusief shakedown te kiezen uit:
  • 26 P Zero RA5A
  • 18 P Zero RA7
  • B 12 Cinturato RWB

Info: WRC / Pirelli.