Berdomás behaalt zijn vierde overwinning van het jaar in La Nucía

  • Dani Berdomás-Brais Mirón (Grupo Breogán) is de leider van de TGR Iberian Cup met een grootse overwinning in de La Nucía-Mediterranean Rally.
  • Het duo Sergi Francolí-Xavier Moreno (CSM Automoció) is, ondanks dat ze op de zesde plaats pas eindigden, de enige die Berdomás nog kan bedreigen voor de titel.
  • De laatste rally van het seizoen is de Pozoblanco City Rally, op 17 en 18 november

De TOYOTA GAZOO Racing Iberian Cup, een van de meest opwindende merkencups in de rallywereld gezien de grote concurrentiekracht die er bestaat, was vorig weekend (3 en 4 november) te gast in de La Nucía-Mediterranean Trofeo Costa Blanca Rally. Het was de laatste test van het seizoen op asfalt voor de Toyota GR Yaris RZ Cup en de voorlaatste van het kampioenschap.

Bruno Bulacia (CSM Automoció) én jongere broer van Marco “Marquito” Bulacia, derde in het algemeen klassement, is een van de piloten die dit jaar naar de top is gestegen en, ondanks dat hij ruim achter staat op de leider, nog steeds heeft een wiskundige kans om voor de titel te strijden in de één-merkenbeker, georganiseerd door Toyota Spanje, Toyota Caetano Portugal en MSi. In ieder geval heeft hij al de eerste plaats veiliggesteld in de Junioren-categorie (jonger dan 24 jaar).

De volgende manche van de Iberian Cup, georganiseerd door Toyota Spanje, Toyota Caetano Portugal en MSI, wordt gehouden in Pozoblanco, op onverharde wegen, op 17 en 18 november. Het wordt de achtste en laatste van een spannend seizoen, waarin wordt beslist over de kampioen van deze editie van 2023. Een titel die alleen Dani Berdomás (Grupo Breogán) en Sergi Francolí (CSM Automoció) nog kunnen binnenhalen, met Berdomás die als een favoriet van start gaat wegens zijn koppositie en zijn kansen dus in eigen hand heeft.

Huidige Stand – TGR Iberian Cup 2023 
 PILOOTTEAMPt.
Daniel BerdomásGrupo Breogán128
Sergi FrancolíCSM Automoció120
Bruno Bulacia CSM Automoció100
Alberto MonarriIPPON Motor Vallés90
Javier VillaAsturhíbrido85
Ricardo CostaMacedo & Macedo GTW Racing77
Pedro Lago VieiraToyota Caetano Auto67
José MuleroLabasa45
Pierre LafayCHL Sportauto41
10ºJoan SabaterCSM Automoció38
11ºMiguel CamposMacedo & Macedo GTW Racing33
12ºJean-Michel RaouxWINTech Competição24
13ºEmmanuel GascouMacedo & Macedo GTW Racing23
14ºAlbert LloveraGrupo La Grajera22
15ºIsaac VeraKOBE Motor15
16ºAntonio SainzKOBE Motor6
17ºJonathan RieuWINTech Competição0
De stand op 06/11/2023

Info en foto’s Toyota Gazoo Racing Iberian Cup