Het lijkt misschien raar maar deze kans zit er wel in. De 23-jarige Fin zou dit jaar ( volgens zijn pa Harri, zijn manager Timo Jouhki en Duitse bronnen ) herhaaldelijk hebben benadrukt dat – ondanks zijn jonge leeftijd – een vol WRC-seizoen te druk is.

Vergeet ook niet dat Kalle toch al enkele jaren meedraait in het WRC-circus en daarvoor ook al op WRC2-niveau met Škoda Motorsport. Hij staakte zelfs in 2019 zijn legerdienst ( in Finland nog verplicht ) om een programma met Škoda te kunnen rijden. Dus van een normale jeugd is eigenlijk nooit sprake geweest.

Kalle Rovanperä (FIN) Jonne Halttunen (FIN) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT are seen performing during the World Rally Championship Central European in Prague, Czech on 27.10.2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202310270940 // Usage for editorial use only //

Manager Timo Jouhki en teamchef Jari-Matti Latvala hebben dus de taak om Kalle toch te overtuigen om een vol WRC-seizoen te rijden. Of gaat het toch richting een seizoen “op zijn Ogiers” of zelfs een sabbatjaar wordt niet uitgesloten. Dit zou hem ook in staat stellen om nog een groot deel van zijn legerdienst af te werken die hij in 2019 na 2 maand afbrak.

Waarschijnlijk binnenkort meer duidelijkheid want het nieuwe seizoen wenkt al vlug na Rally Japan.