De Finnen Kalle Rovanperä en Jonne Halttunen komen dichter bij de tweede WRC-titel, Thierry Neuville leidt de Central European Rally 2023.

Nog slechts vier etappes moet Kalle Rovanperä overwinnen om de opeenvolgende titel van het FIA World Rally Championship, nadat zijn enige overgebleven titelrivaal Elfyn Evans zich zaterdag uit de Central European Rally crashte.

Nadat hij donderdag de verraderlijke proeven in Tsjechië had gedomineerd om een ​​indrukwekkende voorsprong in de rally op te bouwen, deed de 23-jarige Rovanperä al meer dan genoeg om zijn WRC-kroon voor 2022 met succes te verdedigen.

Ott Tänak (EST) and Martin Järveoja (EST) at FIA World Rally Championship Central European Rally on 28.10.23. // @World / Red Bull Content Pool // SI202310280570 // Usage for editorial use only //

Een spin in de tweede etappe van zaterdag zorgde ervoor dat Thierry Neuville de voorsprong van de Fin met meer dan de helft kon verkleinen, maar de dynamiek veranderde later op de ochtend volledig toen Rovanperä’s Toyota GR Yaris-teamgenoot Evans, die derde overall had gestaan, uit de strijd crashte.

Evans moest in deze voorlaatste ronde zijn collega met minstens één punt verslaan om het gevecht gaande te houden, maar hij kwam los in een gladde bocht naar rechts en gleed een schuur in. De Welshman herstart zondag in een wanhopige poging om bonuspunten uit de Wolf Power Stage te redden.

Thierry Neuville (BEL) Martijn Wydaeghe (BEL) Of team HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM are seen performing during the World Rally Championship Central European in Prague, Czech on 28.10.2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202310280493 // Usage for editorial use only //

Puma-hotshot Grégoire Munster staat zevende in het algemeen klassement, voor Pierre-Louis Loubet. Adrien Fourmaux en Emil Lindholm, leider van de WRC2-categorie in een Hyundai i20 N Rally2, vervolledigden het klassement.

De finale van zondag bestaat uit twee etappes, die elk tweemaal worden afgelegd, verspreid over twee landen. Böhmerwald in Oostenrijk is de eerste voor Passauer Land in Duitsland, waarvan de tweede pas de Wolf Power Stage vormt.

info: WRC Media