WRC Promoter heeft – samen met zusterbedrijf Rallycross Promoter – een driesterrenmilieu-accreditatie behaald van het bestuursorgaan van de autosport, de FIA.

Het FIA Environmental Accreditation Program is gericht op het helpen van belanghebbenden in de autosport en mobiliteit wereldwijd bij het meten en verbeteren van hun milieuprestaties. Het is een certificeringssysteem voor milieubeheer dat bestaat uit een raamwerk met drie niveaus, waarvan de initiatiefnemers het hoogste niveau hebben bereikt.

Dit is slechts de laatste stap op de weg van WRC en Rallycross Promoters naar een duurzamere toekomst, waarbij ze zich houden aan dezelfde milieubenchmark waar de stakeholders naar streven.

De erkenning kwam van de FIA ​​na een audit ter plaatse in de kantoren van de promoters in München door een onafhankelijke, door de FIA ​​aangestelde auditor met ervaring door de International Organization for Standardization (ISO).

De auditor evalueerde de degelijkheid en implementatie van het milieubeheersysteem van de initiatiefnemers om de principes van milieubeheer en de belangrijkste impactgebieden aan te pakken. De auditresultaten brachten de beste praktijken op het gebied van communicatie naar voren, tot en met de ontwikkeling van Beyond Rally als een overkoepelend platform voor duurzaamheidsinitiatieven en biodiversiteit, met duidelijke toezeggingen en instrumenten om internationaal beschermde gebieden te beschermen in het kader van WRC- en ERC-sportactiviteiten.

Dit volgt op het feit dat de WRC in 2016 het eerste FIA ​​Wereldkampioenschap werd dat driesterrenmilieu-accreditatie verplicht stelde voor organisatoren van evenementen.

In de tussentijd blijven beide promoters nauw samenwerken met hun stakeholders om duurzamere evenementen te creëren. Om hierbij te helpen hebben de initiatiefnemers een Carbon Footprint Tool geïntroduceerd, bedoeld om organisatoren van rally’s en races te helpen hun CO2-impact te meten, en een duurzaamheidsondersteuningspakket aan te bieden met richtlijnen, sjablonen en hulpmiddelen voor organisatoren van evenementen.

Info WRC Media