Zoals enkele weken geleden al werd aangekondigd is DG Sport vastbesloten om de Yokohama Spa Rally Classic voor de editie 2023, geprogrammeerd op zaterdag 25 en zondag 26 november, een boost te geven. Onder leiding van de onvermijdelijke Yves Noelanders en met de komst van het beroemde en gereputeerde team van JB Time Concept om zich over de resultaten te ontfermen gaat het met de regularity-nevenwedstrijd van de Spa Rally zonder twijfel de goede richting uit!

Maar dat is niet alles! Naast de gebruikelijke categorieën VHRS 65 en VHRS 50 maakt DG Sport van de vernieuwing van zijn wedstrijd gebruik om een nieuwe categorie te introduceren: de VHRS 80! Met andere woorden: een heel sportieve vorm van regularity, met een gemiddelde snelheid van 80 km/u!

“De komst van de categorie VHRS 80 is een antwoord op een duidelijk bestaande vraag”, stelt Florian Jupsin in naam van DG Sport. “Sommige teams komen bij 50 of 65 km/u niet helemaal aan hun trekken, maar willen ook niet overstappen naar de snelheidsrally, meestal omdat hun wagen daar niet voor is aangepast. De VHRS 80 werd dan ook voor hen in het leven geroepen, en gezien het parcours van de Spa Rally belooft deze regularity met hoog gemiddelde een adembenemende wedstrijd te worden! Ik ben dan ook benieuwd wie zich bij deze eerste editie bij de zegekandidaten voor deze nieuwe categorie kan voegen…”

De categorie VHRS 80 is uiteraard enkel voor historic wagens gereserveerd. Sneeuwbanden zijn verplicht, wat ook de weersomstandigheden eind november mogen zijn. Verder is ook een nationale rally- of regularitylicentie nodig. Om voor de hand liggende veiligheidsredenen, en gezien de te volgen gemiddelde snelheden, zijn verkenningen toegelaten. Deze VHRS 80 categorie zal verder ook in drie klassen worden ingedeeld: 0-1600cc, 1601-2000cc en meer dan 2 liter. 

U bent dus gewaarschuwd! De kans is groot dat de Yokohama Spa Rally Classic aan het eind van dit autosportseizoen een fel besproken onderwerp wordt…

Info DG Sport