Cédric Cherain leider na de openingsronde | Opgave Maxime Potty en Cédric De Cecco

De openingsronde van de East Belgian Rally, de voorlaatste manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, kende een bewogen verloop. Cédric Cherain heeft de leiding genomen met 4”7 voorsprong op Jos Verstappen. Van Maxime Potty, de leider in het kampioenschap, geen spoor in de tussenstand na de eerste ronde. Potty ging op de vierde proef van de baan na een cardanbreuk, waarbij hij een wiel van zijn C3 reed. Het was trouwens niet de beste wedstrijd van Maxime Potty, die op de eerste proef al 16” liet liggen na een schuiver rechtdoor.

Cédric Cherain heeft met drie snelste tijden een prima openingsronde gereden. De Hyundai-rijder gaat op zijn lievelingsparcours vol voor de overwinning: “Zoals we gepland hadden, zijn we meteen in de aanval gegaan van bij de start om Maxime onder druk te zetten. Op de tweede proef nam Jos Verstappen even over, maar blijkbaar had Jos slicks gemonteerd.”
Verstappen staat knap tweede, ook al ontdekt hij de proeven van de East Belgian Rally. We mogen verwachten dat hij in de tweede ronde het tempo kan verhogen. Niels Reynvoet is voorlopig derde: “Ik wist dat mijn parcourskennis niet voldoende zou zijn om echt te pushen. We laten hier en daar nog wat liggen, maar ik ben tevreden.”
Hetzelfde horen we bij Charles Munster, die met de tweede BMA Hyundai op de vierde plaats staat, 5”3 voor Tobias Brüls, die voor eigen publiek al een onverhoopte vijfde plaats in handen heeft.

Bastien Rouard, na vier maanden weer met de Hyundai i20 N Rally2 in het BRC actief, had wat moeite om in het ritme te komen. Hij volgt op de 6de plaats voor de Skoda-piloten Gert-Jan Kobus, Emile Breittmayer en Nicola Stampaert. 
Naast de opgave van Maxime Potty, waren er nog een aantal opgevers in deze bewogen openingsronde. Cédric De Cecco, met een vierde tijd sterk gestart in Büllingen, moest vervolgens zijn Citroën aan de kant zetten met een kapotte waterpomp nadat de motor warm was gelopen. Even later gaf Christophe Verstaen op met een kapotte aandrijfas op zijn C3 Rally2. Ook Roger Hodenius verdween al van de tabellen en in de M-Cup is leider Philip Lommers over de kop gegaan met zijn BMW. 
In het Junior BRC is Tom Heindrichs leider met zijn Opel Corsa Rally4. Pierre-Manuel Brasseur heeft in de Clio Trophy al een mooie voorsprong van 23” op Lander Depotter en in de M-Cup is Franky Boulat, tweede achter Mats Van den Brand, virtueel kampioen. 

Info BRC Media