De Citroën C3 Rally2 Cup Belux komt volgend weekend ter gelegenheid van de East Belgian Rally in en rond St Vith opnieuw in actie. Het startveld is om vingers en duimen bij af te likken. En hoewel Maxime Potty in de tussenstand een stevige voorsprong heeft, zouden er in de Oostkantons wel eens een paar verrassingen genoteerd kunnen worden…Met een totaal van 110 punten, 51 meer dan zijn eerste achtervolger, kan Maxime Potty uiteraard een afwachtende houding aannemen. Maar elke rally moet worden gereden en met de nakende East Belgian Rally en de Spa Rally waar dubbele punten te verdienen vallen weet de jongeman uit Hamoir dat nog niets beslist is. Toch kan Potty in Sankt Vith zijn eerste nationale rallytitel veroveren, en we mogen er van uitgaan dat hij alles in het werk zal stellen om te vermijden dat het tot de finale in Spa spannend blijft.In zijn zog zal er wellicht stevig gestreden worden. Hoewel John Wartique op dit ogenblik tweede staat in de Cup die voorbehouden is aan de C3 Rally2, zal hij toch op zijn tellen moeten passen voor Christophe Verstaen. Na in de Westhoek verstek te hebben gegeven, is die in Sankt Vith immers opnieuw van de partij. Dat belooft!
 
Nadat hij in de Omloop van Vlaanderen eindelijk zijn eerste algemene zege wist te veroveren gaat het voor Niels Reynvoet duidelijk in stijgende lijn. In Sankt Vith zou de Vlaming graag op zijn elan doorgaan en wat plaatsen in de tussenstand weten goed te maken. Kwestie van de pech van eerder dit seizoen helemaal te laten vergeten.Dat geldt ook voor Cédric De Cecco! Of het nu tijdens de South Belgian Rally of de Rallye de Wallonie was, de Luikenaar liet telkens zien dat hij het potentieel heeft om naar een algemene podiumplaats – of meer! – te rijden. Lady Luck liet De Cecco dit seizoen echter meer dan eens links liggen, reden waarom hij tijdens de laatste twee wedstrijden van het seizoen 2023 revanche wil nemen, tijdens wedstrijden waarvan het parcours hem zeker ligt. Slaagt Cédric er eindelijk in om het tij te doen keren?
 
Voor de jonge Tobias Brüls is de East Belgian Rally een thuiswedstrijd. Hij scoorde dit seizoen al drie keer, goed voor een vijfde plaats in de tussenstand van de C3 Rally2 Cup, en voor eigen supporters is hij er op gebrand om te bewijzen dat hij de tenoren van het Belgian Rally Championship het vuur aan de schenen kan leggen.In de East Belgian Rally wordt het startveld van de Cup voor de Citroëns uit de Rally2-categorie vervolledigd door de immer enthousiaste Nederlander Richard Pex, zoals altijd kandidaat voor een ereplaats.
 
Er staan drie lussen van vier chronoritten op het menu van de East Belgian Rally 2023. Dit zijn de KP’s:  Büllingen (12,05 km), Bütgenbach (11,63 km), Amel (14,97 km) en Sankt Vith (12,05 km). De wedstrijd wordt integraal op zaterdag 23 september afgewerkt, start om 8u30 en is zowat twaalf uur later afgelopen.

Bron: C3 Rally 2 Cup