De zomerpauze is nu ook voor de deelnemers aan de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux helemaal voorbij. Na een eerste seizoenshelft bestaande uit de South Belgian Rally, de Sezoensrally en de Ypres Rally, trekken de Peugeots 208 Rally 4 en de Opel Corsa’s Rally4 nu richting het oosten van het land, om er in en rond Sankt Vith aan de East Belgian Rally deel te nemen. Nadien volgt nog de finale in de Spa Rally, waar dubbele punten zullen worden toegekend.Sinds de start van het seizoen is de krachtmeting tussen de Duitser Marijan Griebel en de Oostenrijker Julian Wagner in de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux in volle gang. Griebel haalde in Vresse-sur-Semois dan wel als eerste een slag thuis, nadien sloeg Wagner twee keer na elkaar toe, zowel op de Maaskiezel in Bocholt als op de lastige klassementsproeven van de Westhoek. Het resultaat is dat aan de vooravond van de confrontatie in Sankt Vith de Oostenrijker 16 punten meer telt dan de Duitser, ook al omdat hij in de Sezoens zijn Joker maximaal wist te benutten. Het is dus aan Griebel om te reageren, om zo te vermijden dat Wagner nog verder uitloopt…Toch zullen tijdens de East Belgian Rally alle blikken gericht zijn op de jonge lokale held Tom Heindrichs! Niet alleen boekt de LifeLive-rijder, ook beste Junior van de Cup, met rasse schreden progressie, maar op de KP’s die hij goed kent en danig weet te appreciëren zal hij er alles aan doen om zijn plek in de top 3 van de tussenstand te verstevigen en misschien zelfs de internationale referenties van het kampioenschap het vuur aan de schenen te leggen. Zeker in de gaten te houden…
 
Tom Heindrichs voert een stevige groep achtervolgers aan. Daarbij ook Maxim Decock – ook hij is een Junior – die in de tussenstand op slechts zes punten volgt. En nog eens zes eenheden verder steekt de derde Junior, Benjamin Bosseloir, zijn neus aan het venster. De jonge wolven zijn vast van plan om zich in de slotfase van het seizoen te laten opmerken.Het startveld in Sankt Vith wordt vervolledigd door de Iers Niall O’Sullivan, zevende in de tussenstand, maar ook door drie rijders die wel eens voor een aangename verrassing kunnen zorgen. Harry Bouillon is dit seizoen nog niet veel aan het feest geweest, maar komt nu opnieuw in actie op een parcours dat tot zijn favorieten behoort. Corentin Fasse en Steve Fernandes willen er dan weer alles aan doen om te tonen dat ook zij in staat zijn om de gevestigde hiërarchie overhoop te halen.

Dat betekent dat de Peugeots 208 en Opel Corsa’s Rally4 opnieuw voor een indrukwekkende rally-in-de-rally zullen zorgen in de East Belgian Rally, en dat de rijders tijdens de vier chronoritten (Büllingen, Bütgenbach, Amel en Sankt Vith) hun vel duur zullen verkopen. De KP’s worden op zaterdag 23 september tussen 8u30 en 20u30 elk drie keer afgewerkt. Spektakel gegarandeerd!
Info Stellantis Motorsport Rally Cup Belux