Laatste update 22.09.2023

 • De huidige overeenkomst van het WRC met hybrideleverancier Compact Dynamics loopt eind volgend seizoen af. Die overeenkomst loopt nu naar verluidt tot eind 2026.
 • Cédric de Cecco en Jérome Humblet wonnen gisteren het 40ste Criterium Jean-Louis Dumont.
 • Kris Meeke en bijrijder Brian Hoy wonnen de Portugese rallykampioenschapsronde in Rali da Água (15-16 september) na een fantastisch gevecht tussen de twee leidende teams. De ploeg van Team Hyundai Portugal won vier van de tien proeven. Hoewel ze tijdens het evenement driemaal aan de leiding stonden, konden noch zij, noch hun rivalen een voorsprong opbouwen. Meeke en Hoy begonnen aan de slot-KP met een achterstand van slechts zes tienden van een seconde. Terwijl de laatste etappe slechts een Super Special was van minder dan 2 km lang, was de i20 N Rally2-ploeg de snelste met meer dan twee seconden, waardoor Meeke naar een derde overwinning van het Portugese seizoen ging, met een derde andere bijrijder.
 • Next Rally Stop … de EBR
 • De Ford Puma Rally1 voor Alberto Heller begint vorm te krijgen. De Chileense toppiloot is dus bijna klaar om Rally Chili aan te vatten.
 • Grégoire Munster en Louis Louka mochten dan gisteren ( 18/09 dus ) ook kennis maken met hun Puma Rally1-monster in de M-Sport thuisbasis Greystoke. Toch wel indrukwekkend! Insta Reel
 • De Rally Islas Canarias – al sedert 2016 op de ERC-kalender – heeft interesse in een WRC-kandidatuur vanaf 2025 … het zou mooi zijn om de WRC-bolides aan het werk te zien op het mooie Gran Canaria.
 • Vorig weekend werd Simon Wagner voor de derde maal op rij Oostenrijks Rallykampioen …. hij wordt genavigeerd door Gerald Winter. Simon is de oudere broer van de bij ons beter bekende en zeer snelle Stellantis Cup-rijder Julian Wagner.
 • Op het moment dat het Rally1-reglement op het punt staat vernieuwd te worden in het wereldkampioenschap voor de seizoenen 2025 en 2026, wil Malcom Wilson, algemeen directeur van M-Sport, Rally1’s zonder hybride kunnen verkopen voor de nationale en regionale kampioenschappen.
 • Teemu Suninen ontdekte de i20N Rally1-bolide met veel plezier op asfalt. Hij reed vorig weekend en won een regionale wedstrijd in Oostenrijk waar hij veel info kon opdoen voor de komende CER maar evenzeer voor de Monte Carlo 2024.
 • Kalle Rovanperä en Jonne Halttunen kunnen in Chili wereldkampioen worden als:
  • ze 27 punten meer scoren dan Evans.
  • maar ook niet meer dan 6 punten verliezen op Neuville en 21 op Tänak
 • Adrian Fernémont terug achter het stuur en dit keer in een sublieme C3 Rally2! Zondag te bewonderen in Froidchapelle!
 • De overstap van Ogier naar Hyundai waren alleen maar geruchten. Niets van aan zegt Seb zelf. “Waarom zou ik veranderen van team?”
 • Hayden Paddon zal volgende maand deelnemen aan de Rally Terra Sarda, de laatste ronde van de 2023 TER Series, de World Series of TER, de TER – Tour European Rally en de TER Historisch. De TER-ambassadeur leidt het klassement in de nieuwe TER-serie van 2023. Wegens budgettaire redenen en omdat hij al ERC-kampioen 2023 is geen Rally van Hongarije, de finale van het FIA ERC 2023.