Jos Verstappen knokt zich terug tot de 4de plaats.

HELLENDOORN, zaterdag 16 september – Jos Verstappen gaf op de eerste dag de leiding in de Eurol Hellendoorn Rally uit handen nadat hij van de weg raakte op de zesde klassementsproef. Tot die zesde proef was er een verbeten strijd om de eerste plaats tussen Verstappen en Bernhard ten Brinke. Vanaf een elfde plaats knokte Verstappen zich knap terug tot de vierde plaats; de zege ging van Bernhard ten Brinke, die ook al eens in 2010 de overwinning voor zich opeiste. 

Onder zomerse weersomstandigheden werd zaterdag de tweede dag van de 41e editie van de Eurol Hellendoorn Rally verreden. Tienduizenden toeschouwers waren getuige van een fantastische opmars van Jos Verstappen, die op niet minder dan 9 van de 10 klassementsproeven de snelste tijd liet noteren. Bernhard ten Brinke wist knap zijn eerste positie te consolideren, verslapte niet en maakte geen fouten. De Duitser Björn Satorius (Ford) was tevreden met de tweede plaats, omdat hij daarmee in de titelstrijd voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap Kevin van Deijne (Hyundai) voor bleef. Eerder op de dag viel Roald Leemans (VW) uit toen hij van de weg raakte. Leemans bezette lang de tweede plaats en maakte opnieuw veel indruk. Mitchel van den Brink was de snelste in de Rally3 categorie en stuurde zijn Eurol-Renault Clio naar een knappe negende plaats overall.

Bij de Historics werd erg hard gereden; de Belgische rallyrijder Christophe de Leeuw (Opel) was de concurrentie te snel af en wist Bas van Kamperdijk (Porsche) achter zich te houden. Na 10 klassementsproeven was Antoine Biesheuvel, de leider in het Nederlands Historisch Rally Kampioenschap, tevreden met zijn derde plaats, omdat hij daarmee weer een goede score kan toevoegen aan zijn totaal.

Uitslag Rally: 

  1. Bernhard ten Brinke/Davy Thierie (NL/B), Skoda Fabia, 1 uur 24 min 01,5 sec
  2. Björn Satorius/Jara Hain (D/D), Ford Fiesta, op 1 min 02,3 sec
  3. Kevin van Deijne/Hein Verschuuren (NL/NL), Hyundai i20, op 1.11,9
  4. Jos Verstappen/Renaud Jamoul (NL/B), Skoda Fabia, op 1.15,2
  5. Dennis Rostek/Dennis Zenz (D/D), Skoda Fabia, op 2.40,8

Uitslag Historics:

  1. Christophe de Leeuw/Marius Wijlaars, Opel Ascona, 1 uur 01 min 39,5 sec
  2. Bas van Kamperdijk/Erwin Berkhof, Porsche 911 SC RS, op 11,4 sec
  3. Antoine Biesheuvel/Saskia Bleijenberg, BMW M3, op 43,0 sec
  4. Andreas Dahms/Paul Schubert, Porsche 911 SC, op 1 min 35,0 sec
  5. Justin Hendriks/Leon Veldman, Opel Ascona, op 3 min 11,8 sec

De volledige uitslagen en standen zijn te vinden op www.rally-results.nl. Meer informatie over de rally en het programma voor zaterdag staat op www.eurolhellendoornrally.com