Pirelli heeft geen kandidatuur ingediend om het FIA World Rally Championship van 2025-2027 te bevoorraden. Als gevolg hiervan zal het Italiaanse bedrijf zijn partnerschap als enige leverancier aan het WRC in 2024 beëindigen, nadat het de doelstellingen heeft bereikt die drie jaar geleden bij het begin van het huidige contact waren vastgelegd.

Pirelli – aanwezig in meer dan 350 autosport-kampioenschappen over de hele wereld – blijft zich inzetten voor de rallysport en zal zijn deelname voortzetten aan alle andere rally-competities waarbij het momenteel betrokken is.

Daartoe behoort onder meer het FIA European Rally Championship, dat dit jaar werd gewonnen door Hayden Paddon in een met Pirelli uitgeruste Hyundai. De ERC wordt georganiseerd door dezelfde promotor als de WRC, waaraan een aantal verschillende bandenfabrikanten deelnemen.

Pirelli is ook aanwezig in meer dan 40 nationale rallykampioenschappen wereldwijd, evenals in een breed scala aan andere evenementen voor moderne en historische rallyauto’s.

Bron: persbericht Pirelli Motorsport 16/09/2023.