Topaffiche in de maak!

Op zaterdag 23 september wordt in Sankt-Vith de East Belgian Rally, de 11de en voorlaatste manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, verreden. In de Oostkantons zijn alle titelkandidaten van de partij. De organisator heeft al ruim meer dan 80 inschrijvingen ontvangen, zodat de East Belgian Rally afstevent op een topeditie.


In de topklasse RC2 tellen we al 14 Rally2’s. Maxime Potty, de leider in de tussenstand, kan in de Oostkantons zijn eerste Belgische titel veiligstellen. Indien de Citroën-rijder uit Hamois minstens derde wordt, dan is hij kampioen, ook al scoort Cédric Cherain, tweede en ook aan de start van de East Belgian Rally, twee keer het maximum van de punten. Hoe dan ook zal Maxime Potty met iets minder vertrouwen aan de start komen na zijn opgave in de A&D Omloop van Vlaanderen.
Niels Reynvoet, nog een Citroën-rijder, heeft in Roeselare voldoende vertrouwen getankt om in de East Belgian Rally zeker mee te strijden voor het podium, ook al omdat hij in de Citroën C3 Rally Cup nog enkele plaatsen wil oprukken. Bij de Citroën-rijders is het verder vooral uitkijken naar de tijden van Cédric De Cecco, die in de Wallonie op weg leek naar winst tot de motor het liet afweten. 
Een andere kanshebber is Jos Verstappen met de Skoda Fabia RS Rally2, zeker omdat hij met de Hellendoorn Rally dit weekend nog een uitstekende training heeft. Bij Hyundai mikt Charles Munster, knap tweede in Bertrix, op een dichte ereplaats om zijn progressie te bevestigen.

Kroon-Oil BRC

Verder zal de strijd in de top 10 spannend worden tussen de Skoda-rijders Emile Breittmayer, Nicola Stampaert, erg snel in de slotronde in Roeselare, Thibaud Mazuin en Sebastien Incardona. De kleuren van Citroën worden verder verdedigd door streekpiloot Tobias Brüls, Christophe Verstaen en natuurlijk regerend Master-kampioen Jimmy D’hondt. 
Een indrukwekkend lijstje toppers dat nog niet volledig is, want de organisatie verwacht ook de comeback van tweevoudig kampioen Adrian Fernémont!
En dat is nog niet alles, want bij de GT’s doet Amaury Molle een gooi naar de titel met zijn Alpine A110 RGT. Daarvoor moet hij wel voorbij de Porsches van Christophe Daco en Henri Schmelcher en de Alpine van Chris Vandamme. 
De affiche bevat nog veel meer, want de East Belgian Rally is ook de slotmanche van de MOOOD M-Cup en de Clio Trophy Belgium, terwijl het de voorlaatste manche is van de Stellantis Rally Cup. Spanning en spektakel verzekerd op alle niveaus, maar daarover meer na het afsluiten van de inschrijvingen.