Zonet besliste de organisatie om – en volkomen terecht uit veiligheidsoverwegingen – de Shakedown af te gelasten. Ook werd besloten om de lengte van SS 14/15 Grammeni met 10,77 km te verkleinen.

De rest wordt op de voet gevolgd en morgen (als storm Daniel uit Griekenland is weggetrokken) nader bekeken…

Enkele quotes van piloten:

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN: “Het is niet zoals we het kennen van deze rally. Het is echt nat en modderig. De gravel is anders en vol modder. Je hebt geen grip.”

#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN: “Het is nu niet ideaal, maar we weten dat het snel kan drogen. Laten we afwachten.”

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE: “Het wordt een zware uitdaging; de verkenning was echt moeilijk. De omstandigheden zijn uitdagend. Het is moeilijk om nauwkeurige pacenotes te maken. Er kunnen veranderingen in de omstandigheden optreden, waardoor de etappes droger worden en de snelheid hoger. Kortom, het zal niet gemakkelijk zijn.”

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA“: het is momenteel nogal rommelig

#17 Sébastien OGIER / Vincent LANDAIS“. De omstandigheden zijn lastig vanwege de vele modder. Er wordt verwacht dat het weer de komende dagen zal veranderen, dus het zal voor iedereen een uitdaging zijn, omdat we niet weten wat we kunnen verwachten. Het zal niet alleen de ervaring zijn die telt, maar ook het geluk.”

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM: “Het is een uitdaging om met deze weersomstandigheden om te gaan. Als de regen ophoudt en het droog wordt, wordt het ook lastig.”

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON; “Momenteel zijn de omstandigheden behoorlijk lastig. Hopelijk droogt het op. Er kan veel veranderen, want het is niet alleen het water in de etappes, maar ook wat rotsen.”

#6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA:“Eerlijk gezegd zijn de omstandigheden moeilijk, er is veel modder. Sommige etappes zijn in betere staat, maar over het algemeen zijn ze allemaal moeilijk. ”

#7 Pierre-Louis LOUBET / Nicolas GILSOUL“Geen typische omstandigheden voor Griekenland. Zeer moeilijke omstandigheden, bijna onbestuurbaar, denk ik. Laten we eens kijken hoe het weer de komende dagen zal zijn.”

#9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE: “We verkennen onder natte omstandigheden, maar zondag denk ik dat het droog zal zijn. Ik ben nog steeds optimistisch over het weer. Het droogt heel snel in Griekenland.

#20 Andreas MIKKELSEN / Torstein ERIKSEN”: tHet is moeilijk, maar ik denk dat het dit weekend beter zal worden.

#21 Yohan ROSEL / Arnaud DUNAND:“Helemaal gek. Normaal gesproken is de Akropolis volledig droog. Maar het is oké, het is voor ons allemaal hetzelfde.”

#22 Sami PAJARI / Enni MÄLKÖNEN“Het is iets dat we in Griekenland niet hadden verwacht. Het zal een uitdaging zijn. Ik zal mijn best doen.”

#23 Oliver SOLBERG / Elliott EDMONDSON; “Het is interessant! Zeker, het is voor ons een extra uitdaging! Anders dan we verwachten. Veel gladder dan Safari! Ook hier heb je niet genoeg ruimte op de weg als je een fout maakt. Het is smaller.”

#24 Fergus GREENSMITH / Jonas ANDERSSON“De omstandigheden zijn slechter dan in Rally GB. Slechts een paar fasen zijn oké. Ik hoop dat de regen snel stopt en dat alles goed komt.”

#27 Adrien FOURMAUX / Alexandre CORIA“De wegen zijn echt modderig. We zullen zien hoe het zal zijn tijdens de rally.”

#28 Marco BULACIA / Diego VALLEJO“Het wordt een interessante rally. We moeten voorspellen hoe de toestand van de wegen zal zijn. Het weer zal het moeilijk maken om de weg voor de rally te kennen.”

#29 Martin PROKOP / Michal ERNST“Het is echt altijd lastig met de omstandigheden. Het lijkt meer op Rally GB, maar de modder is gladder. “Ik hoop dat het weer verbetert.”

#32 Grégoire MUNSTER / Louis LOUKA“ Lastige omstandigheden. We weten niet zeker wat we kunnen verwachten, omdat het droog kan zijn. We zullen zien.

“#35 Robert VIRVES / Craig DREW“Het is glad en modderig, maar berijdbaar. Maar als de omstandigheden veranderen, zal er veel veranderen”.

#36 Alexandros TSOULOFTAS / Stelios ELIA“Helaas zijn de omstandigheden onaangenaam. SS Eleftherohori verkeert in slechte staat. De Corinthische etappes waren prima, maar daar regent het momenteel. We weten dus niet wat we kunnen verwachten. De bandenkeuze zalm zeker van cruciaal belang zijn. Het zal echt zwaar worden.”

#37 Lambros ATHANASOULAS / Nikolaos ZAKCHAIOS“Grammeni is oké, maar je moet op sommige stukken voorzichtig zijn. Elefherohori verkeert in een zeer slechte toestand. Er is veel modder. Tarzan heeft veel modder, maar hij is berijdbaar. De omstandigheden in de Korinthische etappes zullen verschillen van die van maandag.”

#45 Georgios KECHAGIAS / Christos KOUZIONIS: “De etappes zijn vol modder en erg glad. Je moet heel voorzichtig zijn.”

#46 Panagiotis ROUSTEMIS / Nikolaos PETROPOULOS,: “We zullen zien hoe de omstandigheden zullen zijn. Ik denk niet dat de oppervlakken zullen drogen. Op verschillende plekken zit veel modder. De bandenkeuze zal zeker cruciaal zijn.”

#47 Vasileios VELANIS / Ioannis VELANIS:“Als coureur heb ik nog nooit zulke barre omstandigheden meegemaakt. We hopen op een drastische verandering van het weer.”

#48 Chrysostomos KARELLIS / Ilias PANAGIOTOUNIS:“Er ligt veel modder, maar het is onzeker hoe de omstandigheden tijdens de rally zullen zijn. Het zal ongetwijfeld heel moeilijk worden.”

#49 Marios XANTHAKOS / Nikolaos KARATHANASIS: “De omstandigheden zijn moeilijk, er is veel modder. Wij hebben geen ervaring met dergelijke omstandigheden.”

#51 Georgios VASILAKIS / Theodoros CHATZITHEODORIDIS: “Voor mij zijn deze omstandigheden een belevenis! Ik ben geen beroepschauffeur en het is zeker niet gemakkelijk voor mij. Maar het is een enorme ervaring, ik ben erg blij.”

Info Acropolis Rally Media