Laatste update 07.09.2023

 • Mads Østberg aan winst op het eiland Lanzarote … Hij heerste met co Patrik Barth in de 25ste Rally de Tierra Isla de Los Volcanes.
 • De top 12 van de eveneens vorig weekend verreden Rallye de la Semois met Kurt Boone op een mooie 4de plaats.
 • Wat een duel zagen we vorig weekend tussen Niels Reynvoet en Jos Verstappen ….
 • Ook rallysport is emotie. Bekijk maar eens deze video-verslagen van vorig weekend!
 • Yoann Bonato heerste dan weer in de Rallye Mont-Blanc Morzine … Alhoewel Eric Camilli met kop en schouders de mentale winnaar was. Eric maakte een prachtige remonte na een tijdstraf die hij opliep tijdens de recce en is 2de in de tussenstand van het kampioenschap 2023. Voor Yoann zijn 7de winst in de Alpen en zijn 4de zege van dit seizoen.
📸 FFSA
 • Het is een prestatie die zijn stempel zal drukken op de geschiedenis van de ADAC Opel Electric Rally Cup. In Frankrijk presteerden Sarah Rumeau en Julie Amblard het om het eerste vrouwelijke duo te worden dat het podium haalt sinds de oprichting van het “elektrische” kampioenschap.
CARLBERG Calle, CARLBERG Torbjörn, Opel Corsa-e Rally, portrait podium, REITER Max, NEMENICH Conny, Opel Corsa-e Rally, RUMEAU Sarah, AMBLARD Julie, Opel Corsa-e Rally, portrait podium, during the Rallye Mont-Blanc Morzine 2023, 6th round of the Championnat de France des Rallyes 2023, from September 1 to 2 in Morzine, France – Photo Grégory Lenormand/ DPPI
 • De uitslag van de Opel e-Rally Cup 2023 (6/8) : 1. Calle Carlberg / T. Carlberg (SW) – 2. Max Reiter / Conny Nemenich (D) – 3. Sarah Rumeau / Julie Amblard (F) – 4. Luca Pröglhöf / Christina Ettel (AUT) – 5. Christian Lemke – S. Schneeweiß (D).
 • De stand na de Mont-Blanc Morzine Rallye 2023 Stand ADAC Opel Electric Rally Cup (na 6 van 8 proeven): 1. Carlberg, 191pt. 2. Reiter 180pt. 3. Pröglhöf 126pt. 4. Rumeau 114pt. 5. Lemke 91pt. 6. Van Hoof 76pt 7. Baur 72pt. 8. Gudet 46pt. 9. Mendoza 43pt.
 • Zware regenval en stormweer in de komende dagen kan de recce van Acropolis Rally Griekenland verstoren. Vanaf woensdag zou het wel droog worden …. Maar ervaring leert dat het misschien wel een modderige Shakedown kan worden en onvoorziene watersplashen kunnen opduiken ….
 • Voorlopig kan enkel KP7/KP10 niet verkend worden. De rest van de KP’s dus wel.
 • Osian Pryce – met Belgische co Stéphane Prévot – won de JDS Machinery Rali Ceredigion 2023 tellende voor het TER-kampioenschap.
 • De officiële gamenaam van WRC onthuld: EA SPORTS(™)WRC staat gepland voor release in november. Een nieuw tijdperk voor de officiële videogame van het WRC is onthuld, nu EA SPORTS de nieuwe titel voor hun eerste WRC-release heeft aangekondigd.
 • 58 Teams aan de start van de Rally Chili met oa. Grégoire Munster en Louis Louka in de Ford Puma Rally1 Hybrid ….
 • Voordat Teemu Suninen tijdens de volgende Rally Chili terugkeert aan het stuur van de derde Hyundai i20N Rally1, kan hij ervaring opdoen tijdens de OBM Bucklige Welt Rallye in Oostenrijk op 16 en 17 september. Dit zou er op kunnen wijzen dat Teemu ook zal geselecteerd zijn voor de WRC CER van einde oktober.
 • Geen Shakedown in de Acropolis Rally Griekenland. Die werd om veiligheidsmaatregelen – wegens de hevige regenval – afgelast.
 • Kalle Rovanperä is de eerste leider in de 70ste Acropolis Rally Griekenland na SS1 in Athene. Morgen vertrekt de karavaan vanuit Loutraki voor dag2 zonder service. Volg alles via mijn Facebook en X-kanaal van JoHu Media.