“Een strak ritme aanhouden”

Twee weken na hun tweede plek in de Aarova Rally staat Vincent Verschueren en Jasper Vermeulen al een nieuwe uitdaging te wachten in het BK. In de Omloop van Vlaanderen hoopt het ervaren duo opnieuw een dichte ereplaats te scoren in de Skoda Fabia Rally2 van SXM Competition.

Vrijdagnamiddag gaat Vincent Verschueren al voor de vijftiende opeenvolgende keer van start in de Omloop van Vlaanderen. “De Omloop is een wedstrijd die altijd al graag heb gereden”, vertelt Vincent, die er in 2008 zijn doorbraak beleefde als rallypiloot. “Bij mijn eerste deelname met de Opel Ascona behaalde ik er één van mijn eerste goeie resultaten en dat is me altijd bijgebleven. Ik heb al heel goeie edities gekend in Roeselare, zoals de algemene overwinning in 2017 en enkele tweede plekken, maar er waren ook moeilijke jaren bij. Dat is normaal als je een wedstrijd al zoveel hebt gereden.”

Net als in Oudenaarde hopen Vincent en Jasper, die in de Omloop een thuiswedstrijd rijdt, zo lang mogelijk in het spoor van de koplopers te blijven. “Het wordt terug belangrijk om proberen mee te zijn met de kopgroep. Maxime Potty en Niels Reynvoet lijken me toch wel de te kloppen mannen te gaan worden. Ik verwacht ook wel een sterke Andy Lefevere, een piloot die je zeker in de regen niet mag onderschatten. En ik kijk ook wel uit naar Jos Verstappen en Roger Hodenius.” 

De wedstrijd kondigt zich in elk geval interessant aan, want de pittige openingsetappe op vrijdag wordt misschien wel in de regen gereden. “In de Omloop kan de wedstrijd snel keren als het regent”, gaat Vincent verder. “Het is er dan echt héél glad. Misschien kan dat wel in ons voordeel spelen, maar alles moet dan wel kloppen. Donderdagnamiddag gaan we sowieso nog testen in Slypskapelle. Naar de nieuwe proef in Zwevezele ben ik ook wel benieuwd, net als naar het rijden in het donker. Dat wordt voor ons de eerste keer dit jaar. Het kan dus vrijdag zeker al spannend worden, maar zolang wij mee voor de spanning kunnen zorgen is het goed. We gaan vooral proberen om een goed en strak ritme aan te houden en geen fouten te maken. Dat zou ons al ver moeten brengen”, aldus Vincent Verschueren.

Foto BRC Media