De A&D Omloop van Vlaanderen is de thuiswedstrijd voor Jonas en Jeffrey, maar voor het team van de Renault Clio Rally 4 is deze wedstrijd ook een heel belangrijke wedstrijd in de jacht op de Junior titel.

Zelf was ik er nog niet zo mee bezig, maar na deze wedstrijd kunnen we Junior kampioen worden,” aldus Jonas die aan het begin van het seizoen de Junior titel als doel stelde. “We hebben eigenlijk wedstrijd per wedstrijd bekeken. In de jacht op de titel was er weinig concurrentie, maar in iedere wedstrijd hadden we wel tegenstanders waar we onderling een mooie strijd mee konden voeren. Die zeges en de strijd binnen de Rally 4 klasse waren heel leuk.

In de A&D Omloop van Vlaanderen willen Jonas en Jeffrey opnieuw vooraan eindigen, enkele weken geleden werd daarom de Rally van Staden gereden als testwedstrijd. “Het testwerk dat we in Staden konden doen was heel leerrijk. Samen met het team van Orfys hebben we belangrijke stappen gezet. Al was de opgave natuurlijk niet het resultaat war ik op had gehoopt…

Met 8 punten heeft Jonas voldoende om de Junior titel binnen te halen, maar de ambitie van Jonas ligt hoger. “Als ik op m’n gemak wil rijden ga ik de zondag wel om boterkoeken”, lacht Jonas. “Zoals in elke wedstrijden rijden we ook in Roeselare voor de zege in de Rally 4 klasse.