“Een verstandige wedstrijd gereden”

Vincent Verschueren en Jasper Vermeulen blikken meer dan tevreden terug op de Aarova Rally in Oudenaarde van afgelopen weekend. Na een foutloze wedstrijd reden ze hun Škoda Fabia Rally2 voor eigen volk naar de tweede plek.

De wedstrijd ging zaterdagmorgen meteen van start met de twee uitdagende proeven in Wallonië, die niet helemaal feilloos verliepen. “Ik werd er wat geplaagd door remproblemen, waardoor misschien een achttal seconden verloren ging“, vertelt Vincent, die evenwel meteen de derde podiumplek in handen had. “Tijdens de eerste servicebeurt werden de remmen aangepakt en hebben we ook de setup nog wat aangepast. Vanaf dan verliep alles eigenlijk uitstekend. We hebben gewoon strak en foutloos gereden, maar zonder echt risico’s te nemen.”

Vincent probeerde wel nog even de koplopers te volgen, maar besefte al snel dat hun recentere Rally2’s een maatje te sterk waren. “Omdat we de proeven rond Oudenaarde goed kennen, heb ik daar eens het niveau van Freddy Loix en Niels Reynvoet afgetast. We kwamen telkens op twee of drie seconden per proef. Dat lijkt niet veel, maar als je dat wil dichtrijden op tien kilometer moet je echt al veel risico’s nemen. Dat was het niet waard. Ik ging het gat misschien kunnen kleiner maken, maar nooit dichten.” 

Halfweg wedstrijd kregen Vincent en Jasper plots de tweede plek in handen na een lekke band van Loix, maar die verdedigen had weinig zin. “Dat was onbegonnen werk, want Freddy was op regelmaat gewoon sterker. Ik denk dat we een verstandige wedstrijd hebben gereden. Er zat toch niets meer in en het had geen zin om ons te laten verleiden tot extra risico’s. Uiteindelijk werden we toch nog tweede na de sortie van Niels Reynvoet, wat ik wel heel jammer vond voor hem.”

Als streekrijder kijkt Vincent terug op een erg geslaagd weekend in en rond Oudenaarde. “Een podiumplaats in onze thuiswedstrijd, dat doet zeker deugd. Ik moet zeggen dat de wedstrijd ook heel goed georganiseerd was. De start op de Grote Markt in Oudenaarde op vrijdagavond was geslaagd en het eindpodium in Kruishoutem vond ik ook wel tof. Het parcours was ook heel mooi. Eigenlijk waren alle ingrediënten aanwezig voor een aantrekkelijke rally, enkel jammer van het aantal deelnemers.”

Met een pak extra ritme in de benen wordt nu al uitgekeken naar de Omloop van Vlaanderen, de volgende BK-manche in Roeselare op 1 en 2 september.