Aarova Rally Oudenaarde

Anderhalve maand na de Ardeca Ypres Rally, gaat ook het Historic Belgian Rally Championship dit weekend verder met de 9de wedstrijd van het seizoen. In Historic voert Dirk Deveux al het ganse seizoen de stand aan, maar de Ford-rijder komt niet aan de start in Oudenaarde. Dat geeft Rainer Hermann de kans om niet alleen de kloof te dichten maar eventueel zelfs de leiding over te nemen. De BMW-rijder uit Sankt-Vith zal wel het parcours rond Oudenaarde en Frasnes-lez-Anvaing ontdekken. 

Historic BRC 2023

Rainer Hermann, die eerder ook de Rally of Bertrix won met zijn snelle M3 E30, is de uitgesproken favoriet in het dun bezette Historia-veld. Hij krijgt weerwerk van Francis Heyse, die op het laatste moment besliste om zijn Porsche 911 aan de start te brengen van zijn thuisrally. Met Diederik Pattyn heeft hij in elk geval een ervaren copiloot naast zich die de Aarova Oudenaarde Rally al een paar keer heeft gereden. De Fransman Benoit Boulanger brengt ook een BMW M3 E30 aan de start, maar als buitenlander pakt Boulanger geen punten in het kampioenschap. 

Zo zal Dirk Vermeersch, de gekende wijnbouwer in zijn Fiat Spider Abarth, de kans krijgen om zijn derde plaats in de tussenstand van het Historic BRC te verstevigen. Ook voor zijn copilote Els Delva is het een thuisrally. Claude Debue ging vorige week hard van de baan met zijn Opel Ascona in Staden, zodat Koen Verhaeghe met zijn Ford Escort de enige concurrent zal zijn in de klasse. 

Laurent Vanton en Bruno de Wilde in de achtervolging

In de 2WD Trophy heeft Christiaan Spelmans een mooie voorsprong uitgebouwd in de eerste helft van het seizoen, maar de Limburger is niet van de partij in de Aarova Oudenaarde Rally. Zijn dichtste achtervolgers zetten de achtervolging in, te beginnen met Laurent Vanton, 2de in de tussenstand, en Bruno de Wilde, derde in het klassement.

BRC 2WD Trophy

Ze krijgen in Oudenaarde wel weerwerk van Stefaan Tjoens, die vorig jaar zijn 10de VAS-titel veilig kon stellen in Oost-Vlaanderen. Ook Fabian Leroy start met zijn Ford Fiesta R2T in de 2WD Trophy, net als Esli Logie.

Bron BRC Media