Aarova Oudenaarde Rally

In de Aarova Oudenaarde Rally, de 9de manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, gaat ook de strijd in het Junior BRC verder. Een groot deel van het spektakel zal immers verzorgd worden door de jongeren, die allemaal ook strijden voor de punten in de Clio Trophy Belgium. De leider in het kampioenschap, Jonas Dewilde, is er niet bij.  Ook Benoit Verlinde, die eerder dit jaar nog met een Clio Rally4 aan de start stond, zal niet in aanmerking komen voor de punten, want hij opteert voor de nieuwe Renault Clio Rally3. 

De strijd vooraan zal gaan tussen de snelle jongeren van de Clio Trophy Belgium. De organisatie van die berkencup koos er dit jaar bewust voor om de jongeren zoveel mogelijk compacte wedstrijden en nieuwe parcours voor te schotelen. In de Aarova Rally zullen ze op dat vlak uitgedaagd worden, want de twee proeven in de Vlaamse Ardennen hebben een heel ander profiel dan de twee proeven in Frasnes-lez-Anvaing in Henegouwen. Leerrijk zal het zeker worden.

Lander Depotter, de huidige leider in de Clio Trophy na winst in Dinant en Bertrix, start als favoriet, zeker omdat hij vorig jaar de Aarova Rally al reed met zijn Clio Rally5. Voor Depotter, afkomstig van het West-Vlaamse Avelgem, is dit een thuiswedstrijd, want hij woont vlakbij de Oost-Vlaamse grens. Het vervelende voor Lander Depotter is wel dat hij zelfs bij winst geen punt dichter bij Jonas Dewilde zal komen, want hij heeft al het maximum van twee overwinningen in een Cup-wedstrijd behaald. Vandaar dat Jonas Dewilde rustig kan afwachten vanaf de zijlijn. 

Ook Aaron Duville stond vorig jaar al aan de start met zijn Clio Rally5. Pierre-Manuel Brasseur wil Lander Depotter van de zege houden met het oog op de eindzege in de Clio Trophy. Hij heeft er alle belang bij om goed te scoren, net als Lyssia Baudet, die haar knappe prestatie van de Rallye des Ardennes wil herhalen. Ook Nikolai Bruyneel en Thibaut Vandeputte jagen op punten in het Junior BRC met hun Clio’s Rally5. 

Klassement Junior BRC (na 8/13 manches): 1. J. Dewilde 93; 2. L. Depotter 50; 3. B. Verlinde 43; 4. L. Baudet 40; 5. A. Duville 37; 6. P-M. Brasseur 36; 7. L. Dhaene & T. Heindrichs 35; 9. M. Decock 33; 10. C. Fiasse & B. Bosseloir 30; 11. F. Anderson (GB) 18; 12. N. Bruyneel 10; 13. Th. Vronen & Th. Vandeputte 8; 15. V. Soupart 6 

Bron BRC Media