• Riedemann/Otterbach voeren de topklasse aan met een voorsprong van 12 punten
  • Martin Christ kan de DRM2-titel al vroeg verdedigen tijdens de ADAC Saarland-Pfalz Rallye
  • Ex-Formule 1-coureur Jos Verstappen zal als gaststarter aanwezig zijn in St. Wendel.

Het Duitse Rallykampioenschap betreedt dit weekend de thuiswedstrijd van de ADAC Saarland-Pfalz. Alle vier de klassen en de twee speciale klassementen zijn zwaar bevochten, maar voorlopige beslissingen in de strijd om de titel kunnen nog worden beslist bij de voorlaatste manche rond St. Wendel. De meest prominente deelnemer is de ex-Formule 1-coureur Jos Verstappen. De vader van Max gaat samen met bijrijder Renaud Jamoul de baan op in de topklasse DRM1 met een Skoda Fabia RS Rally2 als gast-starter.

Foto: Gruppe C Photography

De ADAC Opel Electric Rally Cup, de eerste elektrische rallycup van één merk ter wereld, heeft ook een kampioenschapsmanche in de ADAC Saarland-Pfalz Rally.

Christian Riedemann ( coverfoto ) aan de leiding

Christian Riedemann en Nico Otterbach hebben tot nu toe geen zwakheden getoond in de Hyundai i20N Rally2 en hebben na de ADAC Mittelrhein Rallye de leiding genomen in de DRM1. In Saarland moet een volgende stap naar het kampioenschap worden gezet. “Onze tactiek is duidelijk. We willen punten scoren in de strijd om de titel, het doel is het podium. Marijan is natuurlijk de favoriet bij zijn thuisrally. Maar ik zat maar een paar seconden achter hem tijdens onze laatste ontmoeting in 2021. Als dat in het weekend ook het geval is, ben ik meer dan tevreden”, legt leider Christian Riedemann uit.

Twaalf punten achterstand hebben de huidige Duitse rallykampioenen Philip Geipel en Katrin Becker in de Škoda Fabia Rally 2 Evo. De generale repetitie bij een testrally in Tsjechië ging mis, maar dat was meer een goed voorteken voor Philip Geipel. “Onze aandrijfas gaf daar de geest en we hebben het opgelost. Mogelijk is hij in Saarland kapot gegaan, dus de timing was helemaal niet slecht. We hebben ook een paar dingen geoptimaliseerd in de voertuigconfiguratie. We zijn goed voorbereid, willen foutloos doorkomen en blijven betrokken in de strijd om het kampioenschap.”

De als derde geplaatste Marijan Griebel en bijrijder Tobias Braun in de Škoda Fabia RS Rally2 zijn de favorieten in de ADAC Rally Saarland-Pfalz. De tweevoudig kampioen uit buurgemeente Hahnweiler won hier vorig jaar en zou de zege moeten pakken om zijn 19 punten achterstand met de top goed te maken en om zijn titelkansen te behouden. Dat geldt ook voor Julius Tannert en Frank Christian, die na uitval bij de laatste halte aan de Moezel van de top van de tabel terugvielen naar de vierde plaats.

In de DRM2-ranking heerst de winnaar van vorig jaar, Martin Christ, alleen aan de top van de stand samen met Lina Meter in de Opel Corsa Rally4. De veteraan heeft een voorsprong van 24 punten en kan al vroeg in Saarland de titel weer pakken.

In de tweede klasse DRM Trophy heeft titelverdediger Dennis Rostek (Škoda Fabia Rally2 Evo) de lat hoger gelegd na een korte periode van zwakte aan het begin van het seizoen en gaat aan de leiding met twee overwinningen op rij en 84 punten.

Tien klassementsproeven met als hoogtepunt het Circuit Windpark Freisen

De ADAC Saarland-Pfalz Rally is een mix van start-finish tests en circuits. Tien klassementsproeven rond de stad St. Wendel liggen klaar voor de 66 duo’s. Op de eerste etappe op vrijdag moeten vier klassementsproeven worden afgelegd, waaronder het spectaculaire hoogtepunt op het circuit bij windpark Freisen. Zaterdag volgen nog zes klassementsproeven, met in totaal 131 kilometer op het programma. Op vrijdagmiddag beginnen de deelnemers om 16.40 uur aan de wedstrijd op de Schloßplatz St. Wendel. Op dezelfde plaats rijden de winnaars zaterdag om 17.00 uur het finishpodium op.

Deze DRM-rally is dus ook een manche van de ADAC Opel Electric Rally Cup.

De stand in deze Cup na 4 van de 8 runs: 1.Reiter 126 punten. 2.Carlberg 121 3.Pröglhöf 84 4.Rumeau 78 5.Lemke 55 6.Van Hoof 42 7.Tarta 39 8.Baur 36 9.Gudet 34pt.

Het parkoers

Officiële website

Info en foto’s ADAC Rallye