Vanavond heeft de organisatie van de Rallye du Condroz, de Royal Motor Club de Huy volgende mededeling de rallywereld ingestuurd … Nochtans kwamen er ook de laatste weken nog wat positieve berichten van de organisatie die u hier kon lezen. Maar ….

Geen Rally Condroz-Huy: een weloverwogen beslissing

De tragedie die zich tijdens de laatste editie van de Condroz-Huy Rally heeft voorgedaan, heeft geleid tot tal van debatten over de autosport als geheel.
De Royal Motor Club van Huy heeft altijd absolute prioriteit gegeven aan de veiligheid van deelnemers en toeschouwers. We wilden de discussies niet ontwijken en begonnen enkele maanden geleden het evenement in twijfel te trekken.

Tegelijkertijd is er hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de editie van 2023 en zijn alle vergunningen verleend door RACB Sport en de lokale autoriteiten. Toch willen we verder gaan dan de eerdere voorschriften.
Helaas is tot op heden nog niet aan alle voorwaarden voor het opzetten van een dergelijk evenement voldaan.
In alle consistentie hebben we dan ook de verantwoordelijkheid genomen, in overleg met RACB Sport, om de 49ste editie van de Condroz-Huy rally in november 2023 niet te organiseren.

Samen met al onze leden gaan we door met het werk dat de afgelopen maanden is gestart om een ​​gerenommeerd Hut-evenement te ontwikkelen.

Info RMCH.