Tweeënzeventig teams uit 31 landen zullen deelnemen aan de jubileumeditie van de EKO Acropolis Rally, die zijn 70ste jaar op de internationale sportscène viert. Het evenement begint op donderdagmiddag 7 september onder de Akropolis van Athene.

De deelnemerslijst voor de EKO Acropolis Rally 2023 heeft het hoogste aantal deelnemers van de afgelopen 17 jaar.

Naast het grote aantal deelnemers valt de 10de ronde van het FIA World Rally Championship op door de indrukwekkende kwaliteit van de deelnemers in elke categorie.

10 Rally1-hybrides, 30 WRC2- en 20 nationale inzendingen voor het FIA Junior WRC.

Toyota Gazoo Racing zal aantreden met vier GR Yaris Rally1 auto’s. Naast de gebruikelijke kanshebbers, Kalle Rovanperä, Elfyn Evans en Takamoto Katsuta, krijgen Griekse toeschouwers ook de kans om getuige te zijn van de achtvoudig wereldkampioen Sébastien Ogier.

Hyundai Shell Mobis World Rally Team zal strijden met drie Hyundai i20 N Rally1 Hybrids, bestuurd door Thierry Neuville, Esapekka Lappi en de zeer ervaren Dani Sordo die voor het eerst sinds Safari Rally Kenya in juni terugkeert in hun line-up.

Na tegenvallende resultaten in Estland en Finland wil M-Sport Ford zijn recente tegenslagen een halt toeroepen. Aan het hoofd van het teamstaat de wereldkampioen van 2019, Ott Tänak, die wordt vergezeld door Pierre-Louis Loubet en de Griekse Belg Jourdan Serderidis, die zich opstelt voor zijn vierde start dit seizoen, tevens zijn laatste WRC-optreden.

30 WRC2-inzendingen zullen aanwezig zijn op de EKO Acropolis Rally. De lijst wordt aangevoerd door kampioenschapsleider Andreas Mikkelsen in een Škoda Fabia RS en Yohan Rossel in een Citroën C3 Rally2, die momenteel tweede overall in het klassement staat. Hun belangrijkste concurrentie zal naar verwachting komen van WRC2 Secto Rally Finland-winnaar Sami Pajari in een identieke Škoda als Mikkelsen, samen met nog een trio van Škoda Fabia RS-coureurs Oliver Solberg, Gus Greensmith en Nikolay Gryazin, terwijl Finland runner-up Adrien Fourmaux zal strijden in zijn Ford Fiesta Mk II.

De regerend Grieks kampioen Alexandros Tsouloftas (Volkswagen Polo GTi Rally2) zal proberen het succes van vorig jaar (9e algemeen en derde in WRC2 Open) te herhalen, terwijl Lambros Athanasoulas achter het stuur van een Hyundai i20 N Rally2 zal zitten, opnieuw met de steun van Hyundai Hellas.

Acht teams zullen zich opstellen voor de laatste ronde van het Junior WRC Championship. Terwijl de Ier William Creighton momenteel aan de leiding staat in het klassement, betekenen dubbele punten voor de laatste ronde dat de titel allesbehalve zeker is.

Heel wat Belgen aan de start met Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe, Nicolas Gilsoul, Jourdan Serderidis en Fred Miclotte, Grégoire Munster en Louis Louka, Tom Rensonnet en Loïc Dumont en het Westhoek-duo Filip Pyck en Peter Dehouck.

Cu there folks!

Alle info:

De deelnemers:

De Timing:

Het parkoers in Google Maps

De kaarten:

Info en Maps: Eko Rally Acropolis Greece / website