• Central European Rally start op donderdag (25 oktober) met showstart in Praag en twee klassementsproeven in Tsjechië
  • Van het rallycentrum in Passau gaat het op vrijdag naar Tsjechië en op zaterdag en zondag naar het Duits-Oostenrijkse grensgebied
  • De Super Special Stage in Klatovy, oorspronkelijk gepland voor vrijdag, werd vervroegd naar donderdag – tickets blijven geldig

De Central European Rally (26 – 29 oktober) heeft zijn programma opnieuw geoptimaliseerd. Tijdens de voorlaatste manche van het World Rally Championship verandert de Super Special Stage in Klatovy in de Tsjechische Republiek – oorspronkelijk gepland voor vrijdag – nu op donderdag dus. Want na de start van de show in de pittoreske oude binnenstad van Praag volgt er niet zomaar één speciale etappe in de Gouden Stad, maar nu ook het spectaculaire circuit in Klatovy. Dit zal toegangsroutes en logistiek voor teams en toeschouwers aanzienlijk verbeteren. De tickets voor de Super Special Stage in Klatovy blijven geldig. Alle actuele informatie over de Central European Rally en de link naar de ticketshop vind je op centraleuropeanrally.eu.

Takamoto Katsuta (JPN) Aaron Johnston (IRL) of team TOYOTA GAZOO RACING WRT are seen performing during the World Rally Championship Finland in Jyväskylä, Finland on August 3, 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202308030489 // Usage for editorial use only //

De Central European Rally begint op donderdag 26 oktober om 13.00 uur met een ceremoniële start in Praag op het Hradcany-plein met op de achtergrond de Praagse Burcht – een echt hoogtepunt voor rallyfans van over de hele wereld. Na een Super Special Stage vanaf 14.00 uur aan de rand van Praag gaat het verder naar het beroemde circuit in Klatovy in het Boheemse Woud.

Daar zullen de rallysterren van het WRC duizenden fans ontmoeten, want de Super Special Stage belooft hete actie en wordt beschouwd als één van de rallyhoogtepunten op Tsjechische bodem. De 8,92 km lange klassementsproef van Klatovy – waar ook een technische zone met hergroepering zal worden ingericht voor de teams – biedt de toeschouwers een perfect zicht op grote delen van het parcours en een optimale infrastructuur vanaf de nabijgelegen parking tot snackbars en sanitair. Iedereen die al een kaartje heeft gekocht voor dit deel van het evenement dat oorspronkelijk voor vrijdag was gepland, kan achterover leunen: de tickets zijn ook geldig op donderdag of kunnen gratis worden ingewisseld.

Pierre-Louis Loubet (FRA) Nicolas Gilsoul (BEL) M-Sport Ford WRT are seen performing during the World Rally Championship Finland in Jyvasküla, Finland on 5 August, 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202308050498 // Usage for editorial use only //

Rond Vimperk en Prachatice zal het programma van vrijdag compacter zijn. De drie klassementsproeven Vlachovo Březí (13,71 km), Zvotoky (24,29 km) en Šumavské Hoštice (23,37 km) worden elk één keer in de ochtend en in de middag verreden, de servicezone is in Prachatice. ’s Avonds keren de teams terug naar het servicepark in Passau. Het parcours van de etappes op zaterdag en zondag in het Duits-Oostenrijkse grensgebied blijft ongewijzigd. Ten opzichte van de originele plannen heeft de geoptimaliseerde route verschillende voordelen. “De start op donderdag wordt sportief opgewaardeerd en biedt meer speciale rijtijd voor fans en teams. Tegelijkertijd zal de routing met de aansluitende etappes op vrijdag veel compacter zijn, wat niet alleen de teams, maar vooral de toeschouwers bevalt”, zegt Jan Petrů, coördinator van het Tsjechische organisatorische deel van de Central European Rally, over de wijzigingen in het schema.

Bron CER