Harde gravel, high speed, jumps en veel fans. Is dit de allermooiste rally van het seizoen!? Voor velen wel …

Wat een deelnemersveld terug. Jaarlijkse traditie. Deze keer met in totaal 67 teams en niet van de minste.

Bij de Rally1 categorie 9 wagens: 4 Toyota’s met Rovanperä, Evans, Katsuta en … Guestdriver Jari-Matti Latvala. Bij Ford het tweetal Tänak / Loubet en bij Hyundai Neuville, Lappi en Suninen.

In WRC2 is het nog impressionnanter met 36 Rally2-wagens (27 WRC2). Kampioenschapsleider Yohan Rossel betwist zijn eerste evenement in het kampioenschap sinds Sardinië twee maanden geleden. Hij neemt het op tegen man-in-winningmood Andreas Mikkelsen. Zijn Toksport-teamgenoot en Fin Sami Pajari doet het ook goed en is in bloedvorm. Vergeet ook de andere thuisrijders niet zoals Laurie Joona, Mikko Heikkilä, Jari Huttunen en Emil Lindholm. Adrien Fourmaux leidt de Ford-brigade in zijn M-Sport Fiesta Rally2. Hij wordt in het team vergezeld door Grégoire Munster, terwijl JWRC-kampioen Robert Virves ook op Ford rijdt. En wat gedacht van Oliver Solberg, Gus Greensmith en Nikolay Gryazin!

📸 Sami Pajari-Enni Malkonen

In WRC3 toch nog 14 Rally3-teams ondanks dat Rally Finland geen deel uitmaakt van de Junior WRC-kalender. De Fin Roope Korhonen is daar absoluut favoriet in zijn Ford Fiesta Rally3. Benieuwd wat de jonge beloftevolle FinToni Herranen kan inbrengen.

De banden(keuzes):

Deelnemerslijst:

De timing:

Parkoers via Google Maps: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1g9RxEOvAATumX2AJ30FJET3TPBLtFIA&usp=sharing

Uiteraard alles te volgen op deze website (dagelijkse updates) en flashes op Facebook en Twitter @JoHu Video.

Info & Foto’s: WRC Media Red Bull Content Pool / Toyota Gazoo DAM, Hyundai Motorsport Media en M-Sport Media.