Op een steenworp afstand van de locatie waar de SS Athene van de EKO Rally Acropolis 2023 zal plaatsvinden, zijn de laatste details onthuld van de rally, georganiseerd op 7-10 september, als onderdeel van het World Rally Championship.

De gasten werden verwelkomd door de vice-minister van Onderwijs, Religie en Sport, Yannis Oikonomou, die samen met zijn nieuwe taken de rol van voorzitter van het organisatiecomité van de rally op zich nam.

De heer Oikonomou onthulde vanuit de drijvende evenementenruimte “Ploes”, waar het evenement werd gehouden, dat de wedstrijd ter gelegenheid van de 70ste verjaardag zal beginnen voor wat het beste Griekenland kenmerkt, meestal de zee. Zoals hij opmerkte:  “De EKO Rally Acropolis van dit jaar zal het hoogtepunt zijn van de 70-jarige geschiedenis van de rally. Dit jaar willen we nog een ander sterk punt van Athene laten zien, het strand. Het is een unieke locatie, tussen emblemen zoals het Peace and Friendship Stadium, de Hellinikon, de Stavros Niarchos Cultural Foundation, de Floisvos Marina, altijd gecentreerd rond de Akropolis. Het Athene van de geschiedenis ontmoet het Athene van de 21e eeuw”.

Een beeld van de EKO-SSS

In een emotionele sfeer besprak de minister van Plattelandsontwikkeling en Voedsel, Lefteris Avgenakis, wat de Acropolis Rally in 2021 “bracht” en wees er in zijn toespraak op dat “vandaag een moeilijke dag is”.

De Minister van Toerisme, Olga Kefalogianni, van haar kant, benadrukte “We ondersteunen evenementen zoals de Acropolis Rally, wat een zeer belangrijke gelegenheid is om Griekenland te promoten, evenals een deel van de moderne Griekse cultuur”.

Specifiek wat betreft de details van de rally op donderdag 7 september, direct na de ceremoniële start, die alleen gegeven kon worden onder de heilige heuvel van de Akropolis, zullen de rallywagens starten voor hun eerste “show” op Griekse bodem, in en rond Water Square.

De EKO Super Special Stage, met een totale lengte van 1,48 km, zal plaatsvinden onder de ogen van 6.300 zittende mensen, evenals alle sportfans die zich in de vooraf bepaalde toeschouwersgebieden zullen bevinden, met gratis toegang. Tussen de Tae Kwon Do- en Beachvolleybalvelden of met uitzicht op Faliro Marina en het Averof Battleship, zal de EKO Rally Acropolis opnieuw het beeld van Griekenland “reizen” naar meer dan 150 landen in de wereld. De teams racen één voor één, net als op de 14 KP’s die de komende drie dagen het actieveld van de rally zullen zijn.

Klassiekers als “Loutraki” en “Pissia” in Centraal-Griekenland, het rallycentrum in Lamia, zijn misschien wel het meest representatief voor zijn 70-jarige geschiedenis. Het organisatiecomité houdt dit jaar immers een historische terugblik.

Dit oa. met het album “1953-2023 – 70 Years of Rally Acropolis”, dat op zijn 274 pagina’s het historische overzicht van elk jaar van de rally bevat.

Een overzicht van de SSS en de andere proeven vindt je hieronder:

Voorstelling SSS
Andere KP’s

Hoofdsponsor

Belangrijke sponsoren

Sponsoren

Met de medewerking van

Organisatie

Institutionele organen

Officiële WRC-Sponsoren

Bron en foto’s Acropolis Rally Media