Gregoire Munster behaalde een nipte en zwaarbevochten overwinning in de Rally Estonia in een gevecht dat tot op de draad ging.

De zondag op Rally Estonia bestond uit vier proeven zonder service.

Creighton won zondagochtend op overtuigende wijze de eerste pass van beide etappes, terwijl Munster zijn voorsprong bleef vergroten op Pellier. Pellier’s aanvalslust leek bijna uitgeput.

Plotseling en schijnbaar uit het niets, kwam Pellier weer terug op KP20 met een overtuigende etappezege en kwam hij tot op 5,7 seconden van Munster met nog 18 en een halve kilometer te gaan.

En het kleine verschil bleef tot aan de laatste KP van de rally, toen Grégoire Munster nog een paar seconden voorsprong had op een steeds aanvallende Laurent Pellier. Het paar was nauwelijks gescheiden op de splits tijdens de PowerStage. Munster kwam naar de stoplijn, niet zeker of hij genoeg had gedaan om Pellier op afstand te houden …

… Pellier probeerde het dus, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats! Grégoire en Louis bleken iets sneller …

Dominguez claimde een welverdiende derde plaats nadat hij veel ervaring had opgedaan op wegen waarop hij nog nooit had gereden.

Creighton eindigde uiteindelijk als zevende in de rally en claimde indrukwekkende Wolf Stage Win Points terwijl hij wanhopig probeerde te redden wat een rampzalig uitje voor de Ier had kunnen zijn.

Tom Rensonnet en Loïc Dumont begonnen aan hun tweede gravelrally ooit in Estland, de rally van de Belgen was nog maar net begonnen of ze rolden op de tweede KP. Ze konden echter doorgaan en plaatsten af en toe een top vijf neer en namen uiteindelijk genoegen met de zesde overall.

Gregoire Munster, winnaar van de FIA ​​Junior WRC Rally Estonia: “Geweldig, we zijn hier gekomen om ons voor te bereiden op Finland om een ​​voorproefje te krijgen van de snelle wegen die we hier en in Finland kunnen vinden. Ik denk dat we het goed hebben gedaan; we hadden een snel tempo door het weekend, maakten geen fouten ondanks twee lekke banden en slaagden er toch in om aan de leiding te blijven. Elke keer dat Laurent een beetje meer pushte, konden we het gat op de proef erna toch vergroten. Het is belangrijk om iemand als Laurent te hebben die ons pusht, soms denk je dat je al 100% rijdt. Zo duwde hij ons uit onze comfortzone.”

Bron en foto’s Junior WRC Media.