Het vernieuwde FIA ​​European Rally Trophy komt zijn belofte na om elke piloot de kans te geven de titel te winnen, ongeacht in welke categorie auto hij rijdt.

Als onderdeel van een grote opknapbeurt voor 2023, stapte de ERT over van het vorige format van talloze regionale competities gevolgd door een finale aan het einde van het seizoen naar één gecentraliseerde serie. Deelnemende ASN’s nomineerden maximaal twee evenementen voor de vereenvoudigde ERT-kalender, terwijl deelnemers hun beste zes scores mogen tellen en niet beperkt zijn in het aantal evenementen dat ze betwisten.

Met één algemene titel en een onderscheiding voor coureurs onder de 27 jaar, maar geen afzonderlijke klassetitels op basis van autoprestaties, wordt een coëfficiënt toegepast op basis van het aantal starters in Rally2-, Rally3-, Rally4-, Rally5- en RGT-auto’s. Dit werd gedaan om elke coureur de kans te geven de ERT-titel te claimen, ongeacht in welke categorie auto ze strijden.

Na acht ronden bezetten drie Tsjechische piloten de top van het klassement. René Dohnal, die deelneemt met een Peugeot 208 Rally4, leidt voor Škoda Fabia RS piloot Jan Kopecký in het voorlopige klassement, met David Štefan (Peugeot 208 Rally4) gelijk op punten met Kopecký.

Klik hier voor meer info over het FIA European Rally Trophy-kampioenschap en de kalender voor 2023.

Bron FIA Newsletter