Net als aan het begin van het jaar voor de Rally van Zweden, zullen binnenkort enkele teams rijden in een thuisevenement om zich voor te bereiden op de volgende rondes van het wereldkampioenschap ( Estonia en Finland).

Op 8 juli, 15 dagen voor de Rally in Estland, rijdt Ott Tänak in de Lõuna-Eesti Ralli, een evenement in Estland van zo’n zestig kilometer met drie etappes die drie keer moeten worden afgelegd. In 2020, voor één van de eerste evenementen na de stopzetting in verband met COVID-19, was de Est al gestart op dit evenement, toen aan het stuur van een Hyundai i20 WRC.

Thierry Neuville (BEL) and Martijn Wydaeghe (BEL) Rally Finland 2022 📸 Januus Ree

Van hun kant zullen Hyundai met Esapekka Lappi en Toyota met het duo Evans/Rovanperä eind juli rijden om Finland voor te bereiden in de HYAcenter Ralli, een evenement in de buurt van Tampere, op 2 uur rijden van Jyväskylä. Vier etappes zullen tweemaal worden afgelegd voor een totaal van 80 km getimed.